The Lancet: COVID-19 - Zastavte stigmatizáciu neočkovaných - nie je oprávnená
22 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

Túto informáciu na svojej sociálnej sieti priniesol Blog investigatívnej žurnalistiky

Stigmatizácia neočkovaných

"Najnovší článok prestížneho medicínskeho časopisu The Lancet sa 20. novembra 2021 ostro ohradzuje proti stigmatizácii neočkovaných a na údajoch dokladá jej neopodstatnenosť." informuje Blog investigatívnej žurnalistiky. "Predstavitelia USA a Nemecka používajú termín pandémia neočkovaných. Naznačuje to, že zaočkovaní ľudia, nie sú v epidemiológii COVID-19 relevantní. Použitie tejto frázy úradníkmi mohlo povzbudiť nejedného vedca, aby tvrdil, že „neočkovaní ohrozujú očkovaných COVID-19“.

Slovná prestrelka medzi Tarabom a Jurajom Rizmanom má pokračovanie
Páni Andrej Danko (SNS) a Štefan Taraba (Život - NS) sa po prezidentkinej návšteve Prahy nechali počuť, že pani prezidentka by mala výdavky na cestu pre svojho partnera platiť zo súkromnej peňaženky, nie si ich nechať platiť zo štátnej kasy. Včera... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Takýto pohľad je ďaleko od pravdy.

Dôkazy o tom, že očkovaní majú významnú úlohu pri prenose, pribúdajú. V Massachusetts (USA) podľa BIŽ bolo počas rôznych udalostí v júli 2021 zistených celkovo 469 nových prípadov COVID-19 a 346 (74 %) z týchto prípadov bolo u ľudí, ktorí boli úplne alebo čiastočne zaočkovaní, z ktorých 274 (79 %) boli symptomatickí. Prahové hodnoty cyklu boli podobne nízke medzi ľuďmi, ktorí boli plne očkovaní (medián 22,8) a ľuďmi, ktorí boli neočkovaní, nie úplne očkovaní, alebo ktorých stav očkovania nebol známy (medián 21,5), čo poukazuje na vysokú vírusovú záťaž aj medzi ľuďmi, ktorí boli plne zaočkovaní. - vysvetľujú BIŽ informáciu z Lancetu.

Ako je na tom Nemecko

V Nemecku bolo podľa Lancetu/BIŽ 55,4 % symptomatických prípadov COVID-19 u pacientov vo veku 60 rokov alebo starších u plne zaočkovaných jedincov a tento podiel sa každým týždňom zvyšuje. V nemeckom Münsteri sa nové prípady COVID-19 vyskytli minimálne u 85 (22 %) z 380 plne zaočkovaných, alebo tých ľudí, ktorí covid prekonali a ktorí navštevovali nočný klub.

Toto nie je pandémia neočkovaných!

"Pravdou je, že zaočkovaní majú nižšie riziko závažného ochorenia, ale stále sú relevantnou súčasťou pandémie. Historicky si USA aj Nemecko vytvorili negatívne skúsenosti tým, že stigmatizovali časti populácie pre ich farbu pleti alebo náboženstvo." Pripomínajú BIŽ.

Karol Lovaš píše o psovi, ktorý sa vrátil
"Z hľadiska ďalšieho vývoja covidovej krízy nečakajú svet dobré časy. Stojíme na pokraji veľkej hospodárskej krízy. Keď si uvedomíme, že bude prebiehať v spojení s krízou hodnotovou a krízou autorít, ktorú už nejaký čas zažívame, to prelínanie... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Kompetentní, zastavte to! 

"Vyzývame predstaviteľov a vedcov, aby zastavili nevhodnú stigmatizáciu neočkovaných ľudí, medzi ktorých patria naši pacienti, kolegovia a ďalší spoluobčania, a aby vynaložili mimoriadne úsilie na zbližovanie spoločnosti." píšu BIŽ/Lancet.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!