Bratislavu už krášli vianočný stromček -15 metrov vysoká jedľa
22 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

V Bratislave už stojí vianočný stromček.15 metrov vysoká jedľa skrášľuje Hlavné námestie.

Vianočný stromček vdýchol nášmu hlavnému mestu na okoloidúcich náladu blížiacich sa sviatkov.

Vianočný stromček už stojí na Hlavnom námestí v Bratislave. Jeho výber nebol  taký jednoduchý, ako by mnohí z nás čakali. „Musí mať vhodnú výšku, šírku, ale aj obvod kmeňa“. Ten tohtoročný „stromček“meria 15 metrov a váži 2,1 tony,“ informuje Katarína Rajčanová, hovorkyňa primátora hlavného mesta.

Budeme namiesto športu na RTVS pozerať monoskop?
O tom, prečo verejnoprávna televízia nevysiela športové podujatia ako napríklad lyžovanie, informuje Denník N. Rozprával sa s Matejom Hajkom, šéfom športovej redakcie RTVS. Reagoval aj hovorca strany Smer-SD J. Mažgút, ktorý si podal ministerku a... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Podľa hovorkyne ,ide o jedľu srienistú od darcu z bratislavskej Dúbravky. Strom rástol na záhrade, kde zasahoval do rodinného domu, preto by z tohto miesta musel byť odstránený. Mestské lesy v Bratislave vyberajú vianočného stromčeka každý rok práve také kusy, ktoré by majitelia museli tak či tak vyrúbať uviedla.

Ako perličku môžeme podotknúť,že ide o Vianočnú jedľu ktorá disponuje urastenou valcovitou korunou, má približne 5 centimetrov nahor zaoblené strieborné ihličie. Tento druh pôvodne pochádza zo Severnej Ameriky, ale výborne sa mu darí aj v našich zemepisných šírkach. Ako na koniec vysvetlila Katarína Rajčanová,termín rozsvietenia vianočného stromčeka zatiaľ určený nie je.