Austrália, Veľká Británia a USA začínajú spoluprácu v oblasti jadrových ponoriek
22 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Austrália, USA a Spojené kráľovstvo oficiálne odštartovali spoluprácu v oblasti ponoriek s jadrovým pohonom, informuje epochtimes.de.

Austrálsky minister obrany Peter Dutton podpísal v pondelok v Canberre s vysokopostavenými diplomatmi zo Spojených štátov a Veľkej Británie dohodu o výmene citlivých údajov o technológii pohonu ponoriek s jadrovým pohonom.

Ide o prvú verejne podpísanú dohodu o tejto technológii medzi týmito tromi krajinami, odkedy v septembri vytvorili indicko-tichomorskú alianciu s názvom Aukus.

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Dodávky jadrových ponoriek do Austrálie sú kľúčovou súčasťou programu Aukus. V dôsledku tohto spojenectva Austrália nechala padnúť dlho plánovanú dohodu s Francúzskom o dodávke ponoriek v hodnote niekoľkých miliárd dolárov, čo vyvolalo pobúrené reakcie francúzskej vlády.

Paríž medzitým dokonca stiahol svojich veľvyslancov z Washingtonu a Canberry. EÚ a Nemecko tiež kritizovali tento krok.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Dutton po podpise dohody vysvetlil, že vďaka získanému prístupu k informáciám a skúsenostiam britskej a americkej armády bude Austrália „schopná zodpovedne a spoľahlivo spravovať aj túto technológiu".

Tieto informácie by tiež pomohli Austrálii ukončiť 18-mesačné obdobie na preskúmanie obstarávania ponoriek. V hre je okrem iného otázka, či sa austrálske ponorky budú stavať na základe britských alebo amerických plánov.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Aliancia Aukus bola uzavretá v reakcii na vojenské ambície Číny. Peking proti aliancii protestoval.

Filipínsky prezident Rodrigo Duterte predtým ostro kritizoval Čínu za použitie vodných diel proti filipínskym lodiam v konflikte o Spratleyho ostrovy. Čína, ako aj Filipíny a ďalšie pobrežné štáty si robia nároky na územia v Juhočínskom mori, uzatvára epochtimes.de.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!