Lyžiarska sezóna už kope na dvere. Vieme, kedy my mala odštartovať
21 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zima sa už nezadržateľne blíži a s ňou aj lyžiarska sezóna, ktorá ale bude opäť na hony vzdialená od tej, ktorú sme zažívali pred pandémiou. Aká bude, to ukáže nielen až čas, ale najmä pandemická situácia u nás.

Ísť si v zime zalyžovať plánuje veľa Slovákov, ktorí sa pri súčasnej pandemiskej situácii v okolitých štátoch asi rozhodnú zamieriť najmä k nám, do Vysokých či Nízkych Tatier, alebo jednoducho tam, kde bude sneh, pôjdu vleky a bude sa tam dať lyžovať. Ako sú na tom s otvorením lyžiarskej sezóny napríklad vo Vysokých Tatrách informuje portál parlamentelisty.sk.

Parkovanie v stredisku v Tatranskej Lomnici bude spoplatnené

Zimnú sezónu plánujú odštartovať lyžiarske strediská vo Vysokých Tatrách na začiatku decembra. Štrbské Pleso ju chce otvoriť 4. decembra, stredisko v Tatranskej Lomnici 11. decembra. „Vykonali sme kontroly zasnežovacej infraštruktúry, techniky, aby sme mohli, keď príde vhodné počasie a budú vhodné podmienky, spustiť zasnežovanie,“ prezradil manažér komunikácie prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici Marián Galajda, ktorý upozornil aj na to, že parkovanie v stredisku v Tatranskej Lomnici bude spoplatnené. Parkovanie so zľavou budú mať iba lyžiari s dennými skipasmi, úplne bezplatne budú parkovať majitelia celosezónnych skipasov. Okrem toho si budú môcť lyžiari prostredníctvom čipovej karty, teda osobného skipasu, kúpiť limitovaný počet najvýhodnejších parkovacích miest s istotou parkovania aj v čase najvyššej návštevnosti.

Položí nasledujúca zima krachujúci turizmus definitívne na lopatky?
Slovensko na covidovej mape tmavne a prevádzky vo viacerých okresoch sa pomaly zatvárajú. A zrejme bude ešte horšie, pretože pandemické predpovede nie sú vôbec dobré. Ba práve naopak. Slovensko sa podľa Covid automatu zafarbuje na bordovo a... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Vlaňajšia lyžiarska sezóna trvala vo Vysokých Tatrách kvôli druhej vlne COVID-19 iba 31 dní. Tá tohtoročná, aj pre zaočkovaniu takmer 50% Slovákov, by mohla byť priaznivejšia. „Základný rozdiel oproti minulej sezóne je, že už v súčasnej dobe COVID automat obsahuje jasné pravidlá, ako by prevádzka lyžiarskych stredísk mala vyzerať,“ uviedol Galajda, ktorý ešte dodal, že presné informácie o opatreniach platných v jednotlivých lyžiarskych strediskách nájdu lyžiari na ich internetových stránkach.

Od pondelka začne platiť zimná uzávera turistických chodníkov
Vo Vysokých Tatrách začne v pondelok (1. 11.) platiť zimná uzávera turistických chodníkov, ktorá potrvá do 14. júna. Ako informuje na svojej webstránke Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry, niekoľko turistických chodníkov na štíty, do sediel či... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | TASR

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!