Exprokurátorka Mišíková: Niektorí policajti asi vyliezli z maštale
19 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Bývalá prokurátorka a členka Súdnej rady Eva Mišíková v minulosti hájila predovšetkým záujmy štátu. Do povedomia verejnosti sa dostala najmä pre kuazy bosa slovenského podsvetia Mikuláša Černáka či Karola Mella.

Mišíková s povesťou bojovníčky proti mafii a organizovanému zločinu dnes robí advokátku. Zastupuje osoby, ktoré vystupujú v takzvanej vojne policajtov či silových zložiek. Jej klientmi sú napríklad bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS), podnikateľ Petra Košč či bývalý šéf operatívy NAKA Ján Kaľavský.

Do značnej miery ju rozčuľujú súčasné pomery v justícii, tzv. vojna policajtov, ale aj nezhody medzi Marošom Žilinkom a Danielom Lipšicom. Pre Denník SME sa Mišíková vyjadrila k veciam, ktoré zásadným spôsobom posledný rok ovplyvňujú podobu právneho štátu na Slovensku. 

Neprofesionalita vyšetrovania

Exprokurátorka tvrdí, že sa v mnohých medializovaných prípadoch postupuje prinajmenšom neprofesionálne. Kritizuje napríklad vykopnutie dverí bývalému šéfovi SIS Pčolinskému jednotkou NAKA.

Krúti hlavou aj nad tým, že použiť v najzávažnejších a najmedializovanejších prípadoch korunného svedka, akým je napríklad kriminálnik Peter Petrov alias „Tiger,“ je maximálne pochybné.

Exprokurátorka Mišíková si podala Lipšica i Žilinku! TOTO im odkazuje
Mediálne odkazy nepôsobia dobre na verejnosť! Odkázala to bývalá prokurátorka a členka Súdnej rady Eva Mišíková generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Kauzy bosov podsvetia Mišíková v... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

„To je napríklad prípad Peter Petrov. Ani v 15. štádiu opitosti by som z človeka s takým kriminálnym profilom a rozpormi vo výpovediach neurobila korunného svedka akéhokoľvek prípadu,“ uviedla Mišíková.

Uponáhľanosť vyšetrovateľov

Diskusia so skúsenou advokátkou sa dotkla aj vyšetrovacieho tímu Očistec. Dnes sú štyria členovia tímu Očistec obvinení a čaká ich súdny proces.

„Vyšetrovatelia robia výsluchy, ktoré sú procesne nepoužiteľné, z nedôveryhodných ľudí robia korunných svedkov, porušujú práva obvinených aj tým, že bez náležitého odôvodnenia odmietajú vykonať akýkoľvek dôkaz, ktorý obhajoba predkladá s cieľom preveriť obhajobu obvineného,” skonštatovala Mišíková.

Pravidlá nového Covid automatu: Nastupuje armáda a polícia. Kde to bude najhoršie?
Neočkovaní budú mať po novom povolený vstup už len do obchodov s nevyhnutnými životnými potrebami! Sprísnenie opatrení začne platiť od pondelka 22. novembra na tri týždne. Ak sa potom situácia v nemocniciach stabilizuje, vláda prehodnotí... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Na adresu elitných policajtov NAKA zároveň uviedla, že "nebude špekulovať o pohnútkach vyšetrovateľov, ale trvá na tom, že vo veciach, v ktorých zastupovala, sú závažné procesné pochybenia a je evidentné aj porušovanie práva na obhajobu. Dôvodom podľa nej je uponáhľanosť a nižší stupeň profesionality vyšetrovateľov”.

Primitivizmus niektorých policajtov

Mišíkovej prekáža aj často neľudské a neetické správanie niektorých policajtov, ktorí sa napríklad vyjadrovali hanlivo k smrti exšéfa polície Milana Lučanského.

„Objavili sa aj SMS správy, v ktorých sa policajti tešili zo smrti Milana Lučanského. Títo policajti ´vyliezli z maštale´ alebo ako to mám z hľadiska ľudskosti vnímať? Prepáčte, ale neviem sa s takýmto konaním ľudsky stotožniť a nemôžem sa na ten primitivizmus nečinne pozerať,“ vyslovila ostrú kritiku Mišíková.

Chýbajúcich učiteľov nahradia študenti: Ešte viac znížime kvalitu, myslí si odborník
Katastrofálnu situáciu s nedostatkom učiteľov by mali vyriešiť študenti. Minister školstva Branislav Gröhling totiž vyčíslil, že budúci rok bude o 1 500 vyučujúcich menej a do roku 2025 ich bude chýbať takmer osemtisíc.Preto od budúceho roka... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!