Uhrík vymyslel netradičný protest. Pre ľudí je ale deň málo, chcú viac a ráznejšie!
18 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Protesty konané v Bratislave 17. novembra boli nielen so slabou účasťou, ale najmä roztrieštené na viaceré miesta. Niektorí sa síce vytešovali, že na tom ich boli tisícky ľudí, no v globále to neznamenalo nič a koalícia sa na tom celom zrejme iba dobre zabávala.  

Včerajšie protesty mali byť mohutné a mali dať vláde a koaličným politikom jasne najavo, že ľudia ich už vo vedení štátu nechcú. Žiaľ, nestalo sa, a tak si koaliční politici môžu pokojne mastiť bruchá a ľuďom nadávať do dezolátov, opíc a do všetkého možného. A navyše ich obmedzovať v právach a tých, ktorí sa nechcú dať zaočkovať ešte aj z humanitárnej krízy. Iba deň po protestoch, ktoré sa neskončili celkom podľa predpokladov organizátorov,  pokúša sa Milan Uhrík v statuse o ďalší protest, no tentokrát veľmi netradičný.

Jedine generálny štrajk môže zachrániť Slovensko od tejto neschopnej vlády

Šéf strany Republika a europoslanec síce na úvod ďakuje všetkým za účasť na včerajšom proteste, pretože odvážni muži a ženy, čo sa vzopreli totalite,“ no ani ním avizovaných 15-tisíc ľudí katastrofálnu situáciu u nás nezmení. „Bojujeme ďalej! Išli by ste do protivládneho štrajku?“ pýta sa Milan Uhrík ľudí a v statuse aj navrhuje, aký by ten štrajk mal byť. Malo by ísť o štrajk proti vláde formou jednodňovej PN-ky čo najväčšieho množstva ľudí, čo by, podľa neho poriadne otriaslo našou ekonomikou. Ľudia sa v diskusii pod jeho príspevkom zhodovali v jednom - jeden deň je málo a malo by ich byť viac. Niektorí v tom videli aj menšie úskalia.

Laššáková: Zúčastniť sa na pokojnej demonštrácii je každého ľudské právo a štát je povinný ho chrániť
Dnešným sviatočným dňom si Slováci nielenže pripomenuli 32. výročie začiatku Nežnej revolúcie, ale sami sa chceli pokúsiť protestami prinavrátiť si slobodu, o ktorú za posledný rok a pol prišli nielen pandémiou koronavírusu, ale aj pandémiou novej... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

„Jedine viacdňový generálny štrajk, jeden deň je málo. Treba spojiť opozíciu a zobudiť odbory,“ myslí si Janka Lengvarská. „Štrajk až dovtedy, kým neodstúpi vláda, ale aj jej ochrankyňa Čaputová. Pri štrajku odborárov, odborári chcú, aby sa k nim ľudia pripojili, ale pri štrajku ľudí, odborári zatiaľ čušali,“ konštatuje Alena Zenovitzová. „Jediné riešenie je áno natvrdo generálny štrajk,“ pridáva sa Katarína Laščiaková.

„Jedine generálny štrajk môže zachrániť Slovensko od tejto neschopnej vlády. Tu nič iné nepomôže, lebo sa nám budú smiať ešte dva roky a zničia našu krajinu úplne,“ píše Emília Bittó. „Včera sa nemalo odísť spred parlamentu!!! Načo ste hnali ľudí do ulíc? Aby počuli vaše plamenné prejavy??? Ľudia boli nabudení, dnes mohla blokáda pokračovať, boli tam masy ľudí, toto bola premárnená šanca, škoda,“ dodáva diskutujúci Ja Jan Slovan.

Župan Droba šokoval vodičov autobusov: Takáto ponuka sa odmieta len ťažko
Bratislavskej župe narobil nový zmluvný autobusový dopravca viac starostí ako radosti. A nielen jej, ale najmä cestujúcej verejnosti. Vynechané linky pre malý počet vodičov spôsobil ľuďom problémy, o akých ani neverili, že môžu nastať. Ľudia sa... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

„Musí sa ale pripojiť aj Smer a najlepšie aj spiace odbory, lebo inak nás bude málo a efekt to nebude mať žiadny. Ak nepríde do roboty milión ľudí, vláda to pocíti. Ale ak príde len pár tisíc, nič sa nestane a nakoniec budú poškodení len samotní ľudia. A nemal by to byť jeden deň, ale štrajk až do odvolania, až do splnenia nejakých vopred stanovených podmienok,“ dopĺňa svojho šéfa republikán Marek Kurta.

„Hanbáááá!“ či „Fúúúj“ Aj toto kričali rozhnevaní Slováci na politikov
Bratislava mala byť dnes mestom protestov. Avizovaných ich bolo asi až desať, lenže zatiaľ sa vo významnejšom množstve konali dva. Na Šafárikom námestí a pred Národnou radou pri soche Alexandra Dubčeka. Slováci dnes chceli vyjadriť svoju... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!