Cez Slovensko sa vraj plánuje presunúť až päťtisíc migrantov!
18 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Až päťtisíc migrantov sa vraj plánuje presunúť cez Slovensko na západ. Ich trasa viedla pôvodne cez Poľsko, no po jej neúspechu smerujú utečenci z Ukrajiny cez Slovensko, píše portál tvnoviny.sk.

Už týždne sleduje celá Európa so znepokojením situáciu na poľsko-bieloruských hraniciach. Poliaci nasadili armádu a proti migrantom využívajú i vodné delá. 

Mnohí nelegálni migranti preto rozmýšľajú o zmene trasy. Môžu sa vybrať cez Ukrajinu a Slovensko. Mapy zobrazujúce novú trasu nelegálnej migrácie kolujú po sociálnych sieťach.

Migranti menia trasu

Podľa poľských médií kolujú medzi migrantmi na bieloruskej hranici mapy písané v arabčine, ktoré zobrazujú rôzne trasy z Bieloruska. „Sú informácie, že pokiaľ sa Bielorusku nepodarí prepchať imigrantov cez hranice do Poľska, budú skúšať tých ľudí smerovať na hranicu s Ukrajinou. Tá hranica je menej strážená,“ potvrdila tieto úvahy Anna Gorczyca, reportérka poľského denníka Gazety Wyborcza.

Rozdelením ľudí do dvoch kategórií vláda kryje svoje fatálne zlyhania!
Vláda sa definitívne rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií! Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti líder Hlasu a expremiír Peter Pellegriny. Ohodnotil tak najnovšie sprísnenie protipandemických opatrení a zavedenie lockdownu pre... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Aj v stredu hlásili Poliaci presun nelegálnych migrantov zo zablokovaného hraničného priechodu, čo tiež zvýšilo pravdepodobnosť, že by sa mohli presúvať cez iné trasy.

„Presunuli ich do veľkých hál, kde momentálne sú, no vážne je to, že ukrajinské služby signalizujú, že okolo päťtisíc migrantov je v blízkosti hranice bielorusko-ukrajinskej,“ prezradila reportérka.

Až päťtisíc migrantov sa vraj plánuje presunúť cez Slovensko na západ.

Foto: TV Markíza

Zvýšená pozornosť na hraniciach

Mapy, ktoré kolujú po sociálnych sieťach, majú okrem médií k dispozícii, samozrejme, aj pohraničiari. Poliaci preto zvýšili pozornosť na hraniciach a podľa hovorkyne poľskej Hraničnej stráže overujú každý signál, ktorý dostanú. Viac sa sústreďujú aj na hranicu s Ukrajinou.

Slovensko o prípadnej hrozbe už s Ukrajinou hovorilo. „Ťažko povedať, či sú to reálne šance, či by skúšali následne prejsť cez Ukrajinu na Slovensko, cez Slovensko a Česko potom do Nemecka,“ uviedla Gorczyca.

Blaha: S Matovičom nestrácajme čas. Heger nesiaha komunistom ani po členky
Ľuboš Blaha na svojom facebookovom statuse napísal vyjadrenie k snemu OĽaNO a k príhovoru premiéra Eduarda Hegera k 17. novembru. Obe udalosti považuje za výraz primitivity vládneho hnutia. Matovič sa podľa neho na valnej hromade jeho firmy OĽaNO... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!