Biela vrana
18 | 11 | 2021 I tasr

Organizátori už po 14 -ty krát slávnostne odovzdali ocenenia Biela vrana za občiansku odvahu a obhajobu verejného dobra. Po prvý raz v histórii ocenenia sú všetkými laureátkami ženy. 

"Všetky tohtoročné laureátky upriamujú našu pozornosť na to, čo potrebujeme, aby sa naša demokracia tiež zregenerovala a stala silnou. Zároveň nám svojím príkladom ponúkajú riešenia." povedala členka Rady Bielej vrany Zuzana Wienk.

Čaputovej novembrové frázy bez kúska empatie k súčasnému životu ľudí
Na sociálnej sieti sa nám prihovorila aj pani prezidentka. A vrátila sa do svojej opatrnej roly, v ktorej naučenými frázami opatrne prekľučkuje "mínovým poľom" problémov bežných ľudí. Druhá netotalitná generácia "Od Nežnej revolúcie uplynulo 32... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Prvou laureátkou sa stala poslankyňa obce Varín Lenka Ticháková. Tá sa dlhodobo snaží, aby obec našla nový názov pre ulicu Dr. Jozefa Tisa. Pátrala v archívoch, získala stanovisko historikov, robila osvetu a tlačila na zmenu. V obci čelí urážkam a nepochopeniu.

Druhou ocenenou sa stala riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová. Ústav vypracoval v čase pandemickej krízy nezávislé hodnotenie neregistrovanej vakcíny Sputnik. Baťová zaň čelila bezprecedentným mediálnym aj politickým tlakom, a to nielen na domácej scéne.

Tretie ocenenie za dlhodobý prínos putuje do rúk psychologičky Sone Holúbkovej, ktorá sa tridsať rokov venuje ľuďom s postihnutím. Vytvára nové cesty, aby ich podporila žiť samostatne. Pestuje začlenenie každého do spoločnosti a učí ľudí prijímať a oceňovať inakosť.

Biela vrana je ocenením spoločensky prínosného a odvážneho občianskeho činu. Udeľuje sa ako poďakovanie ľuďom, ktorí sú ochotní brániť pravdu a spravodlivosť, konkrétnym činom preukázali občiansku odvahu.

Tomuto neuveríte. Čísla, ktoré ponúka Mesík sú viac ako veľavravné
Strašenie, obmedzenia a zákazy namiesto včasného liečenia. To je metóda, akú využívajú mnohé štáty na to, aby donútili svojich občanov dať sa zaočkovať. Ako sa však ukazuje, očkovanie, na rozdiel od skutočných a lacných liekov, nefunguje. Veľkým... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik