Dôsledky očkovacej lotérie: Bude sa pani Zuzana súdiť?
16 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Pamätáte si na začiatok "slávnej" očkovacej lotérie? Rozruch vtedy vyvolal telefonát pani Zuzane do Solivaru, ktorá kvôli oneskorenému technickému prenosu prišla o výhru. Minister financií Matovič potom dokonca vycestoval za ňou. Pani Zuzana sa neskôr "chytila rozumu" a jej prípad prevzala advokátska kancelária. Tá od štátu požaduje vyplatenie štyristotisíc za výhru v relácii Byť zdravý je výhra. Informujú Korzár/Sme.

Aké sú výhliadky

V hre sú tri možnosti, prvým krokom je snaha o mimosúdnu dohodu. Samotný šéf rezortu Igor Matovič (OĽaNO) odporúčal "výherkyni" súdiť sa so štátom. Zuzana zo Solivaru stále nedostala žiadnu kompenzáciu za výhru, o ktorú prišla nie vlastnou vinou. Matovič a generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník boli už na druhý deň hasiť situáciu u "výherkyne". Sľub ministra financií o vyriešení situácie sa nenaplnil dodnes.

Po 16 rokoch sa v Košiciach narodili štvorčatá
V Košickej FNsP L. Pasteura prišli v októbri na svet štvorčatá. Mamičkou je 27 ročná Veronika zo Sabinova a na svet priviedla dvoch chlapčekov a dve dievčatká. Informoval o tom Korzár Košice. Krásne prekvapenia Tehotnej Veronike lekári oznámili,... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Zmenený štatút súťaže 

Touto zmenou ako RTVS, tak aj MF priznali svoju chybu. Ani podľa Matoviča "nikto nepočítal s tým, že by niekto mohol reláciu sledovať cez živé vysielanie na internete." Neskorší návrh zákona o kompenzácii výhry pre pani Zuzanu však poslanci parlamentu neschválili a tak si to rozmyslela a oslovila právnika.

Ďalšia úroveň prípadu

„Naša advokátska kancelária prevzala tento prípad. Stala sa krivda. Naša advokátska kancelária sídli v Prešove, odkiaľ je aj výherkyňa. Oslovili sme ju s ponukou na zastupovanie, čo minulý týždeň akceptovala,“ uviedol Patrik Benčík z advokátskej kancelárie Benčík & Partners.

Neurobila nič zlé

„Cíti, že situácia okolo nej je nespravodlivá.“ Zdôraznil advokát. „Ako advokátska kancelária vyčítame ministerstvu financií, že deň po televíznom prenose relácie Byť zdravý je výhra, prišiel za klientkou osobne minister financií Igor Matovič a generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník s prísľubom, že urobia všetko pre vyplatenie výhry.“ Hovorí advokát odvolávajúc sa na Matovičove slová.

Bude sa odvolávať vláda?
Predseda Smeru-SD má na odvolávanie premiéra Hegera z OĽaNO svoju taktiku. Podľa Pravdy chce Fico najskôr odvolávať jednotlivých ministrov. Až potom príde na rad celá vláda. Podpisy zbiera Hlas-SD „Budeme o tom diskutovať na najbližšej schôdzi... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Najskôr mimosúdne

Ministerstvo síce navrhlo zákon "Lex Zuzana", neskôr ho však stiahlo. jednoducho ju hodili cez palubu, skonštatoval právnik a jeho advokátska kancelária už skoncipovala žiadosť o vyplatenie výhry. „Uvidíme, aká bude reakcia. Uprednostnili by sme mimosúdne rokovanie.“ Vyslovil nádej Benčík.

Nech sa súdi!

Tak nejako sa vyjadril minister Matovič a tak je jasné, že prípad sa ocitne až pred súdom. „Neprekvapilo by ma, keby zažalovala štát a súd by rozhodol, že štát tú škodu musí zaplatiť,“ odkázal Zuzane v piatok Matovič v relácii súkromného rádia.

Výhra vyplatená mohla byť

Podľa advokáta Benčíka tu stále je priestor na mimosúdnu dohodu. "V pôvodnom štatúte bola klauzula, podľa ktorej v záujme odstránenia tvrdosti MF môže výhru vyplatiť. Nevyužili pootvorené dvierka."