Charles Bronson z filmu Sedem statočných trpel Alzheimerom!
15 | 11 | 2021 I Denis Merva

Americký herec Charles Bronson trpel Alzheimerovou chorobou. Osudný sa mu však stal zápal pľúc. Zdroj článku telkac.sk

Mnohí fanúšikovia amerického herca Charlesa Bronsona považovali herca za Indiána, ale predstaviteľ pištoľníka Bernarda O'Reillyho z westernu Sedem statočných či legendárneho "Harmoniku" z ešte slávnejšieho westernu Vtedy na Západe, mal litovsko-tatárske korene.

Charles Bronson, rodným menom Charles Dennis Buchinsky, sa narodil 3. novembra 1921 v baníckom meste Ehrenfeld. Jeho otec mal litovsko-tatársky pôvod a matka litovské korene. Budúci slávny herec vyrastal v chudobných pomeroch, mal 14 súrodencov a neovládal veľmi dobre ani anglický jazyk, v rodine sa hovorilo prevažne rusky a litovsky.

Definitívny zlom v Bronsonovej kariére znamenal western z roku 1960 Sedem statočných (The Magnificent Seven) režiséra Johna Sturgesa, v ktorom stvárnil mlčanlivého írsko-mexického pištoľníka Bernarda O'Reillyho. Vo westernovej klasike si zahral po boku Yula Brynnera, Steva McQueena či Horsta Buchholza.  

Po rozvode s prvou manželkou Harriet Tendlerovou sa oženil s herečkou Jill Irelandovou, s ktorou mal jednu dcéru. Po jej smrti sa tretíkrát oženil so svojou opatrovateľkou Kim Weeksovou. Legendárny herec Charles Bronson zomrel 30. augusta 2003 vo veku 81 rokov na zápal pľúc. Posledné roky svojho života trpel Alzheimerovou chorobou.

Pašek mladší sa zabil lebo cítil vinu za smrť Sádeckého!
Kriminalisti odhalili motív samovraždy generálneho riaditeľa tímu IC Clinic Bratislava, cítil vinu za smrť útočníka Borisa Sádeckého. Informuje pravda.sk Mladý Dušan Pašek mal len 36 rokov, keď si siahol na život hneď dva dni po úmrti Sádeckého.... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Denis Merva