Blaha: Študenti začnú rad protestov. Nesúhlasia s Gröhlingovou diktatúrou
15 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Vláda zradila študentov a tí preto idú zajtra protestovať. Ľuboš Blaha, poslanec NRSR, sa v súvislosti s blížiacim sa 17. novembrom vyjadril na svojom profile k zámeru ministerstva školstva významným spôsobom zasiahnuť do akademických slobôd vysokých škôl a obmedziť ich.   

„Vysokoškolskí študenti boli surovo oklamaní. V roku 2018 ich zneužili na Majdan, zneužili ich na pád vlády Roberta Fica a dnes im chcú zobrať slobodu. Zajtra idú do ulíc,“ začal svoj status Blaha.  

Blaha: Fašizmus tiež začínal opatreniami
Súčasná totalitná vláda chce presadiť tvrdé opatrenia, ktoré budú trestať ľudí a zatvárať prevádzky. Na to reagoval vo svojom statuse Ľuboš Blaha, poslanec NRSR za stranu Smer - SD. Podľa jeho vyjadrení včera nastal deň, keď sa Slovenská republika... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true

Totalita z ministerstva školstva

Minister školstva Branislav Gröhling prvýkrát od roku 1989 chce siahnuť vysokým školám na akademické slobody. Po spolitizovaní polície a verejnej správy nasleduje politizácia školstva. Prehlasuje, že nikto nechce matovičovskú normalizáciu: „Povedzte NIE TOTALITE - Gröhlingovej totalite!“

Protest, ktorý zvoláva Univerzita Komenského, sa začína o 13.00 na Šafárikovom námestí. Blaha študentov nemôže podporiť, pretože je v karanténe. Keby mohol, podporil by ich ako vedec. Bez ohľadu na politické názory sa treba zhodnúť na boji za slobodu. Slovenské školstvo je podľa neho vo vážnom ohrození. „Zbavujú ho prostriedkov na prežitie, zbavujú ho autonómie, zbavujú ho budúcnosti. Hegerova vláda si chce z vysokých škôl urobiť svoje slúžky, ktoré budú šíriť jej propagandu a politicky útočiť na opozíciu. Zbavia ich majetku a budú ich vydierať. Zbavia ich slobody a budú ich riadiť. Aká to irónia - tí, čo sa najviac oháňajú slobodou a demokraciou dnes vytvárajú novú totalitu. Tí, čo plačú dojatím pri spomienke na November 89, idú brať vysokoškolským študentom ich základné práva. Perfektné,“ píše Blaha.

Absolventi vysokých škôl sú nepripravení. Gröhling ponúka nedostatočné riešenia
Z vysokých škôl vychádzajú nepripravení absolventi, píše sa v denníku Pravda. Podľa viceprezidenta Republikovej únie zamestnávateľov Mária Lelovského vysoké školy rok čo rok produkujú desaťtisíce absolventov, ktorí ani po piatich rokoch štúdia nie... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true

Zneužili študentov na politické ciele

Takto vyzerá podľa blahu liberalizmus a slovenská pravica v podobe Gröhlinga, Sulíka, Matoviča. Vysmievajú sa študentom, ktorí ich vyniesli k moci. Zobrali slobodu úplne všetkým a nakoniec ju idú brať aj vysokým školám. „Hyenisticky zneužili smrť Jána Kuciaka a zorganizovali podvod tisícročia. Použili tam tých neskúsených mladých ľudí na námestiach ako handričky, utreli si s nimi boty a teraz ich bez milosti odhodili do koša.

Samozrejme, najvernejším sa sladko odmenili. Šeliga dostal teplý poslanecký flek. Tento afektovaný mudrlant na vás vypadne trikrát týždenne z každej televíznej debaty, aj keď jeho strana má 2 percentá.“ Karolína Farská, organizátorka Slušného Slovenska je pár mesiacov po slovenskom majdane vo Washingtone. Podľa neho majdan vyniesol do Prezidentského paláca aj Čaputovú. „A kde je teraz, keď sa môže zastať študentov? Kde je teraz, keď môže zabojovať za vysoké školy a ich slobodu?“ pýta sa Blaha.

Klub 500: Minister školstva nereformuje školstvo
Minister školstva s pochybným vzdelaním Branislav Gröhling čelí kritike za novelu vysokoškolskécho zákona. Akademici namietajú, že ňou zasahuje do akademických slobôd vysokých škôl. Gröhlingov návrh však vôbec nerieši závažné nedostatky... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true

„Slovensko sa dvíha. Všetky segmenty spoločnosti - odbory, seniori, lesníci, zdravotníci, samosprávy, učitelia, študenti. Všetci už majú plné zuby vlády, všetkých spája volanie: MY CHCEME SLOBODU!“ píše v závere podpredseda Smeru - SD.