Rakúsko, Česká republika a Maďarsko označili Nemci za vysoko rizikové oblasti. Lockdown pre neočkovaných v Rakúsku
14 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nemecká vláda preklasifikovala niekoľko európskych krajín na vysoko rizikové oblasti z dôvodu prudko rastúceho počtu prípadov koronavírusu, informuje epochtimes.de.

Od nedele sa takmer celé Rakúsko, Česká republika a Maďarsko opäť považujú za vysoko rizikové oblasti. V Rakúsku bol nedávno sedemdňový výskyt viac ako 700 prípadov na 100 000 obyvateľov. Vláda vo Viedni preto plánuje lockdown pre neočkované osoby. Holandsko rozhodlo o novom čiastočnom lockdowne.

Každý, kto vstúpi do Nemecka z rizikových oblastí a nie je úplne zaočkovaný alebo vyliečený, sa bude musieť na desať dní izolovať. Karanténu možno ukončiť najskôr po piatich dňoch s negatívnym výsledkom testu na koronavírus.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rakúsko: lockdown pre neočkovaných

Rakúsko a Česká republika sa nachádzajú pod priemerom EÚ, pokiaľ ide o mieru zaočkovanosti, ale zároveň v oboch krajinách opäť rýchlo stúpa počet prípadov infekcie. Vláda vo Viedni preto plánuje lockdown pre neočkovaných. Rakúsky kancelár Alexander Schallenberg (ÖVP) dal takémuto lockownu zelenú.

Povinné očkovanie

V osobitne postihnutých spolkových krajinách Horné Rakúsko a Salzbursko bude lockdown pre neočkovaných platiť už od pondelka. Svoje domovy môžu opustiť len vtedy, keď pôjdu nakupovať potraviny alebo iný nevyhnutný tovar, športovať, alebo ak budú potrebovať lekársku pomoc. Minister zdravotníctva Wolfgang Mückstein (Strana zelených) tiež oznámil povinné očkovanie v sektore zdravotníctva a starostlivosti.

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Očkovanie 5- až 11-ročných detí

Viedeň bude medzitým prvým regiónom v EÚ, kde sa od pondelka začne očkovanie detí vo veku od päť do jedenásť rokov. Obyvatelia Viedne sa budú môcť dať zaočkovať už štyri mesiace po druhom očkovaní a tí, ktorí sa zaočkovali a zotavili, budú potrebovať PCR test aj pri večerných návštevách barov a reštaurácií.

27 štátov USA proti povinnému očkovaniu zamestnancov súkromných spoločností.
Americký súd zablokoval požiadavku prezidenta USA Joea Bidena na očkovanie zamestnancov súkromných spoločností. Dôvod: Táto požiadavka je protiústavná. Súd dospel k takémuto rozhodnutiu po porade s právnymi expertmi, píše epochtimes.de. Piaty... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Čiastočný lockdown v Holandsku

Holandsko čaká ďalší čiastočný lockdown kvôli rastúcemu počtu prípadov korony. Premiér Mark Rutte oznámil trojtýždňové obmedzenia v pohostinstve, maloobchode a športovom sektore. Bary, reštaurácie a obchody sa budú musieť zatvoriť o 20. hodine, všetky obchody pre neurgentné potreby už o 18. hodine.

Rutteho oznámenia sprevádzali protesty, z ktorých niektoré boli násilné. Podľa novinára agentúry AFP sa asi 200 demonštrantov dostalo do násilných stretov s políciou, ktorá použila vodné delo.

Hra na city: Ženy a deti ako nástroj psychologickej vojny bieloruského prezidenta
Tisíce migrantov sa už niekoľko týždňov pokúšajú prekročiť hranice medzi Bieloruskom a Poľskom. Teraz prerazili hranicu na dvoch miestach, píše epochtimes.de. Podľa poľskej rozhlasovej stanice "Białystok" v noci na utorok prešli do Poľska dve... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Môže za to nízka zaočkovanosť

Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) označilo situáciu s koronavírusom v desiatich krajinách Európskej únie za „veľmi znepokojujúcu". Týka sa to aj Poľska, Belgicka, Holandska a Českej republiky.

Zle sú na tom aj Rakúsko spolu s Nemeckom, Dánsko, Fínsko a Luxembursko. ECDC poukázalo na to, že najviac sú naďalej postihnuté krajiny s nižšou mierou zaočkovanosti.

Izraelská armáda používa na monitorovanie Palestínčanov technológiu na rozpoznávanie tvárí
Podľa protivládnej organizácie veteránov izraelská armáda nasadila technológiu na rozpoznávanie tvárí, aby monitorovala Palestínčanov na okupovanom území Západného brehu Jordánu, informuje epochtimes.de V meste Hebron si izraelskí vojaci robili... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Európska komisia apelovala na vlády, aby sprísnili preventívne opatrenia na zastavenie štvrtej vlny. Eurokomisárka pre zdravotníctvo Stella Kyriakidesová vyzvala občanov únie k ostražitosti. „Teraz nie je čas na to, aby sme boli neopatrní a zahodili rúška," - povedala pre Die Welt, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Tajný dokument Európskej komisie : väčšina prevádzačov migrantov z Poľska žije v Nemecku ! (VIDEO)
Situácia na vonkajšej hranici EÚ sa stále vyostruje. Tisíce migrantov, ktorí uviazli medzi Bieloruskom a Poľskom, dúfajú v budúcnosť v EÚ. Pre väčšinu z nich je cieľom Nemecko. Prevádzači v Poľsku, ktorí chcú pomôcť žiadateľom o azyl dostať sa do... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová