Juraj Štubniak: Napätie v spoločnosti sa stupňuje a ÚS nekoná
14 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Tentokrát Juraja Štubniaka nezrádzali len hlasivky, ale, podľa jeho slov, aj technika. Na jeho videu to našťastie poznať nebolo a tak vám aj my môžeme priniesť pár jeho tradične briskných myšlienok.

Premiér taxikárom

Boris Kollár čo by taxikár, má pre pasažierky nastavené určité kritériá. Preto sa Štubniak pýta, ako sa do premiérskeho taxíka môže dostať človek, ktorý nezdieľa premiérove názory. Je to podľa Štubniaka demokratická a transparentná otázka. Len či aj premiér ju tak vníma...

Pisaříkovci chránia svoje súkromie

Jiří Pisařík je majiteľom skrachovanej Bohemia Energy. Jej majiteľ chcel prepisom nehnuteľností na prázdne firmy chrániť svoje súkromie. Čo na to naši volení zástupcovia? Ako poznamenáva Štubniak: "Zatiaľ som postrehol len radu o vyšróbovaní žiarovky. A to sa nám posmievate, alebo nás máte za hlupákov?" Tu štátna kontrola zlyhala. Nie tak pri iných, neskutočne hlúpych predpisoch, kde je dôsledná až-až.

Nepodceňujme zápal pľúc. Na Slovensku si vezme vyše 2.000 životov
Zápal pľúc. Závažné ochorenie, ktoré môže ublížiť aj človeku s dobrou kondíciou. O príznakoch, liečbe a priebehu sa Pluska rozprávala s Martou Hájkovou, prednostkou Kliniky pneumológie a ftizeológie LF UK a UN Bratislava a hlavnou odborníčkou... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Policajti proti občanom

Tak, ako nikto príčetný, nepokladá J. Štubniak tento druh protestu za najšťastnejší. Na druhej strane ho ale chápe. Je dosť cez čiaru, že sa naň odpovedalo tak brutálne. "Policajti robia všetko, aby sa zapáčili svojim psychicky narušeným nadriadeným, inak si to vysvetliť neviem." Žasne Štubniak.  Ľudia si neuvedomujú, že aj tí servílni občania, spolu s mlčiacou väčšinou, sa začínajú ocitať na druhej strane barikády. Nemieni naoko zmierlivý premiér odvolať niektorých členov vlády, ktorí tento teror na občanoch podporujú?

Veríme kvázi odborníkom

Nie laureátom Nobelovej ceny za medicínu, virológovi. "Tak sa potom nečudujte, že nám čísla rastú." Upozorňuje Štubniak premiéra a tvrdí, že rásť ešte budú. "Prírodné zákony sa nedajú obísť. Môžete na čas presvedčiť svojich mentálnych rovesníkov, že je to tak, ako vy kričíte. Skutoční odborníci vám denne ponúkajú pomoc. Ostentatívne ju ignorujete. A nerobia to pre peniaze. Ani pre tie špinavé, pre pharma mafiu. Robia to pre blížneho svojho." Čo spravil pre blížnych praktikujúci kresťan Heger, to už je otázka na neho. 

Mesík dostal „lukratívnu“ pozvánku. Neuveríte, prečo ju odmietol
Dnes už len málokto pochybuje o tom, že naša súčasná „demokratická“ vláda nie je doslova totalitná. Obmedzenia, aké tu zavádza aby donútila ľudí k očkovaniu si nedovolili ani komunisti. Tých ľudia napokon zvrhli. Ako dopadnú títo, vraj... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Slovákom treba "pritiahnuť šróby"

Inak sa asi nedá vysvetliť si to, čo v piatok schválili poslanci. Povinné testovanie zamestnancov, alebo očkovanie. Je jedno, či si zdravý, alebo nie, test mať musíš. Kto všetko bude môcť kontrolovať zdravotnú dokumentáciu? Nie je to proti GDPR, alebo proti Ústave? Čo sa myslí pod tým "uraziť zdravotníkov"?  A prichádza ďalšia otázka - koľko ľudí musí ešte zomrieť, kým sa dostanú do obehu monoklonálne lieky na doplnenie protilátok, ktorých sú údajne plné sklady?

Ústavný súd

Mal by byť protiváhou ministerstvám a vláde. Ak by konal. Načo nám však je, keď nekoná včas? "Táto situácia mi pripomína predpoveď počasia na minulý týždeň." Ironizuje Štubniak: "Nikoho z nás nezaujíma, čo chce nejaký meteorológ povedať, keď sa to týka minulého týždňa. Ak už bude tento cirkus minulosťou, koho bude zaujímať rozhodnutie Ústavného súdu?" Alebo je to len vyčkávacia taktika? 

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/11/bukovskeho-slova-k-ockovanym-su-velavravne-a-dobre-si-ich-zapamatajte