Slovenské cesty - krutá daň za riskovanie za volantom
13 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenské cesty sa za posledné dva dni zmenili doslova na pohrebisko mladých ľudí. Pri dvoch nehodách vyhasli štyri ľudské životy. V jednom prípade išlo dokonca o manželský pár.

Riskovanie za volantom sa nevypláca. Tobôž v takomto sychravom jesennom počasí. Až štyri mladé životy vyhasli po tom, čo vodiči áut zbytočne a ľahkomyseľne riskovali. V jednom prípade to bola rýchla jazda a nebezpečné predbiehanie. V druhom prípade sa vodič venoval viac svojmu mobilu ako samotnému šoférovaniu. O oboch tragédiách informovala v statusoch na sociálnej sieti polícia.

Rýchla jazda, riskantné predbiehanie a – smrť dvoch mladíkov

Takto skončilo auto smrti, v ktorom po rýchlej a riskantnej jazde zomreli dvaja mladí muži. Zdroj: FB / Polícia BB kraj

Prvou výstrahou pre vodičov je dopravná nehoda medzi Krupinou a Devičím. Vodič Alfy Romeo pri predchádzaní ďalšieho vozidla pravdepodobne pre šmyk narazil do vozidla idúceho v protismere. Pre vodiča Alfy Romeo a jeho spolujazdca to bola posledná cesta autom.  

Hasiči po príchode na miesto tragédie museli jedno z horiacich áut hasiť. Okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Podľa polície išlo auto príliš rýchlo, pretože brzdná dráha pred nárazom mala asi sto metrov. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Hrôza na ceste: Zrážku s kamiónom neprežili štyria mladí muži smerujúci ráno do práce
Veľká tragédia a hrôza na ceste. Smrteľná dopravná nehoda, ktorá sa stala dnes ráno neďaleko obce Neded si vyžiadala až štyri ľudské obete. Pravdepodobným vinníkom tragédia bol poľský vodič kamióna, ktorý zrejme dostal za volantom... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Obsluha mobilu počas jazdy stála mladých manželov život

Druhá, rovnako tragická dopravná nehoda sa stala medzi obcami Komjatice a Lipová v okrese Nové Zámky. Vodič osobného vozidla VW Passat pravdepodobne plynule prešiel do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s nákladným vozidlom a následne s okoloidúcim vozidlom. Namieste zahynul mladý manželský pár. 

„Podľa prvotných informácií sa vinník nehody namiesto šoférovania venoval mobilnému telefónu. Polícia apeluje na vodičov, aby rešpektovali zhoršujúce sa poveternostné podmienky a šmykľavé vozovky a nerozptyľovali vlastnú pozornosť pri vedení vozidla. Akékoľvek riziko a nezodpovednosť môžu mať fatálne následky.  

Ďalšia nezmyselná tragédia na ceste. Policajt do služby už nikdy nepríde
Zvykne sa vravieť, že nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. A presne to platí aj po tragickej nehode, ktorá sa stala dnes 47-ročnému policajtovi cestujúcemu práve do služby. Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik