Rančer Sulík prehovoril : Matovič mi chcel uškodiť, poučil som sa
13 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Richard Sulík (SaS) prehovoril o ranči v Austrálii. V rozhovore pre Plus 7 dní uviedol, že ranč v Austrálii je výsostne osobná investícia. Sulík je presvedčený, že Matovič mu chcel jednoznačne uškodiť, ale poučil sa. "Mal som vedieť, že človek, ktorý si nahráva partnerov alebo sype koaličným kolegom striekačky na hlavu, to vytrúbi. Bude mi to ponaučením," povedal pre Plus 7 dní okrem iného aj toto. 

Ranč Richarda Sulíka je už pár dní témou číslo jedna takmer všade. Sulík je presvedčený o tom, že Matovič mu chcel uškodiť. "Tesne po voľbách som sa s tým zdôveril Igorovi Matovičovi a on sa znížil k indiskrétnosti a vytrúbil túto informáciu do sveta. Bola to, samozrejme, moja chyba," uviedol Sulík v rozhovore pre Plus 7 dní. Matovičove konanie podľa neho nebolo spontánne a motivoval ho úmysel uškodiť. Sulík si myslí, že ranč mnohí porovnávajú s rančom zo seriálu Dallas a aj všadeprítomná závisť zohráva svoju úlohu. 

Ranč v Austrálii bol podľa jeho slov spustnutý a neobývaný. So spoluvlastníkmi Luciou a jej partnerom Davidom Dobsonom sa doholi, že ho kúpia. Obaja pracujú pre malú firmu s dvoma zamestnancami. Luciu Sulík pozná už vyše pätnásť rokov a kým nebol Sulík v politike, do Ausstrálie pravidelne chodieval v januári, aby sa vyhol zime. "Od roku 2019, keď som kúpil ranč, som ich nevidel. Nebol som tam," povedal Sulík.

K. Farkašovský: Slovensko trpí ... a čaká na Matovičove „dobre bude“
Bývalý poslanec parlamentu Karol Farkašovský v súvislosti s najnovšími udalosťami, ktorých sme svedkami, na sociálnej sieti konštatuje, že na Slovensku vytrvalo trpíme - aj pravdu, ktorá pravdou vlastne nie je. Iba to politici a médiá ľuďom tak... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

Sulík neplánuje lietať na ranč súkromným lietadlom 

Na ranči si plánuje postaviť zrub a tráviť tam zimu keď bude mať okolo 70 rokov. Biznis,  ktorý sa týka koní a vecí okolo sú podľa jeho slov Luciine a Davidove záležitosti. V rozhovore pre Plus 7 dní zdôrazňuje, že úver si zobral a spolupodielnikom vo firme sa stal ešte pred parlamentnými voľbami.Sulík sa priznáva, že nie je chudobný človek a ranč nie je miliónová investícia.

Súkromným lietadlom na ranč lietať neplánuje. A pristávaciu dráhu pre lietadlá budú musieť dať preč. Podľa jeho slov tam ostala po predchádzajúcom majiteľovi. "My to tam nechceme, my chceme ohrady na ustajňovanie koní. Tú pristávaciu dráhu som nikdy nepoužil a ani nepoužijem," povedal. Žiadne ďalšie firmy ani ranče nemá. A tvrdí, že ani nič netajil. "Nie je to vec, o ktorej si človek urobí tlačovku, lebo ide o moje súkromie, vzdialenú budúcnosť a najmä výsostne osobnú záležitosť," uviedol pre Plus 7 dní. 

V závere rozhovoru Richard Sulík dodal, že jeho ranč určite nie je Bonaparte, ale ani Pellegriniho luxusný byt, pri ktorom nevedel vysvetliť, odkiaľ na neho vzal. 

Turecký prezident hrozí Grécku otvorením hraníc pre migrantov
„Neviem, čo by urobilo Grécko, keby sme otvorili brány" - týmito slovami turecká hlava štátu Erdogan nepriamo pohrozil Aténam. Grécko sa teraz pripravuje na príchod utečencov, píše Der Spiegel. Grécky generálny štáb (GEETHA) v piatok na... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová