Naď tvrdil, že antirúškari sú platení Smerom, dôkazy nemá
13 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Ou, no," povedal by niekto na tvrdenie ministra obrany Jaroslava Naďa. Kauza "antirúškari v piešťanskom Lidl" sa totiž neobišla ani bez jeho poznámky. Pod statusom poslanca Andreja Stančíka (OĽaNO) Naď napísal, že antirúškari sú ľudia platení Smerom. Naďove osobné presvedčenie ale určite nie je dôkaz. V rozhovore pre SME Naď potvrdil, že dôkaz naozaj nemá. Čo ešte prezradil o vojakoch z piešťanského gangu? 

Naď v rozhovore pre denník SME o vojakoch, ktorí boli súčasťou antirúškarov v piešťanskom Lidl potvrdil, že dôkazy o tom, že sú to ľudia platení stranou SMER - SD nemá.  "Áno, je to moje vnútorné presvedčenie a nemám o tom žiadny dôkaz. Logika veci nepustí," povedal. Myslí si, že peniaze antirúškari dostávajú na ruku od niekoho, kto to organizuje a sú to ľudia, ktorí majú finančné problémy. 

Minister obrany v rozhovore uviedol, že jeden z vojakov bol dôstojník – kapitán, druhý bol slobodník a pôsobili v Topoľčanoch a v Seredi. Obaja odišli na vlasnú žiadosť, jeden v priebehu minulého volebného obdobia, druhý v priebehu tohto roka.

Dag Daniš : Sedem dní chaosu a protikladov na Slovensku
"7 dní v kocke," od Daga Daniša, redaktora denníka Postoj je týždenník, v ktorom sa autor venuje najaktuálnejším politickým, ale aj celospoločenským témam. Nebolo to inak, ani v poslednom vydaní. Daniš okomentoval mnohé témy tak, ako mu je to... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Očkovanie proti Covidu Naď porovnáva s povinným očkovaním detí z čias mladosti

Naď tvrdí, že vojaci sú väčšinou zodpovední a tí, ktorí nie, sú riešení disciplinárne, ale sú aj takí na ktorých podávajú trestné oznámenie. "Nájde sa aj niekoľko prípadov, ktoré zrátam na prstoch jednej ruky, že vojaci dali rezort obrany na medzinárodný súd v Haagu za to, že údajne porušujeme ich práva. Ide však len o mizivé percento vzhľadom na to, že máme viac ako 21-tisícový rezort," povedal Naď. Sú aj vojaci, ako uviedol Naď, zopár jedincov, ktorí odmietajú ochraňovať vakcinačné centrá proti nájazdom výtržníkov, plniť rozkazy, alebo nosiť ochranné prostriedky a testovať sa, ale postupuje sa voči nim podľa Naďa služobne.

Medzi vojakmi je momentálne nezaočkovaných asi 45 percent príslušníkov. Naď podporuje povinné očkovanie u niektorých skupín, ktoré sú kritickou infraštrukúrou. A očkovanie proti Covidu porovnáva s povinným očkovaním detí z čias mladosti, keď sa očkovalo pred tabuľami, pretože lekárom sa viac dôverovalo.  

Ľudia, prosím, neútočte na policajtov a policajti, neútočte prosím na ľudí
"Čo bláznite, veď sú tu ľudia", vykríkol vojak Švejk v závere filmu Poslušne hlásim hneď po tom, ako sa vyhrabal z trosiek, ktoré ho takmer prizabili. Čítam správu o skopaní policajta v Trenčíne a je mi smutno. Tým nehovorím, že súhlasím s... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ivan Brožík