Moralizovanie lžou, alebo keď poslanec Pročko (ne)myslí
13 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Toto fakt nevyšlo: Jožo Pročko sa zaradil medzi hoaxerov. Na svojom konte na sociálnej sieti s názvom Jožo Pročko - stránka  použil video, ktoré sa mu zjavne páčilo, ako dôkaz šialenstva "antirúškarov" na Slovensku.

Text, ktorý k videu uverejnil, cituje redakcia HD doslova, bez úpravy:

"MOJA SLOBODA KONČÍ TAM
KDE ZAČÍNA SLOBODA INÝCH
Ja nie som za to aby niekoho do niečoho nútili, ale ak sto ľudí chce dodržiavať to na čom sa dohodli, keď si tých sto ľudí myslí, že si dodržiavaním chránia životy, tak potom sto ľudí reaguje tak ako reaguje.
U nás by tam prišiel "Hasič Ferko" a vrieskal by , že má právo sa modliť bez handry. Má neberiem mu to, ale nech si postaví bezhandrový kostol." Znie textová časť pročkovho statusu.
 
Originál video,
 

ktoré zaznamenalo incident vo farnosti St. Frances Cabrini v Lakewoode v USA tu:

Jožo Pročko obišiel "malú drobnosť"

Vo videu, ktoré uverejnil, nešlo o vojnu anturúškarov s veriacimi v rúškach. Veriaci si bránili svojho farára pred mužom, ktorý na duchovnmého otca už viackrát fyzicky zaútočil a následne mu bol políciou zakázaný vstup na pozemok.

Drobnosť

Prilievať si takýmto skresľovaním faktov svoju polievočku na prahu občianskej vojny na Slovensku od poslanca zákonodarného zboru je prinajmenej... no, použime eufemizmus - nezodpovedné.

Pročko prekonal morálne dno! (VIDEO)
Ako sa v ostatných rokoch stalo módou, aj Jožo Pročko, poslanec NR SR (pred 20 rokmi by ste mi za toto oslovenie s obrovskou dávkou empatie v očiach posunuli vizitku MUDr. Chocholouška) sa národu prihovára počas jazdy autom. Rozíjma o slobode,... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Eka Balašková