Dag Daniš : Sedem dní chaosu a protikladov na Slovensku
13 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"7 dní v kocke," od Daga Daniša, redaktora denníka Postoj je týždenník, v ktorom sa autor venuje najaktuálnejším politickým, ale aj celospoločenským témam. Nebolo to inak, ani v poslednom vydaní. Daniš okomentoval mnohé témy tak, ako mu je to vlastné. Rázne a svojsky. 

V príspevku v ktorom sa venoval vládou schváleným opatreniam, ktoré rozdelia očkovaných a neočkovaných vyjadril Daniš ľútosť nad tým, že nové opatrenia podľa neho už nejdú len proti právam a slobodám, ale aj proti novým poznatkom. Predpoklad, že vakcína znižuje riziko smrti a hospitalizácie pri ohrozených skupinách je podľa neho správny, ale vynucovanie očkovania je podľa Daniša právne aj morálne sporná cesta, ktorá nemá argumentačnú oporu. 

Daniš je presvedčený o tom, že tretiu vlnu pandémie s minimálnymi stratami môžeme zvládnuť iba cielenými opatreniami a nie vyrábaním fetišu, ktorý sa volá plošné očkovanie. 

Daniš si myslí, že seniori, ktorí by mali byť v súvislosti s očkovaním riešení najviac, sa neriešia, namiesto toho sa riešia všetky iné skupiny obyvateľov. "Silnejúcich tlakov na rôzne formy očkovacej povinnosti sa asi nezbavíme," píše Daniš a myslí si, že trpezlivosť s krokmi vlády čokoro začne strácať aj veľká časť zaočkovaných.

Pracovná očkovacia povinnosť je neúspešný krok

Ako neúspešný krok hodnotí Daniš pracovnú očkovaciu povinnosť, ktorá sa presadzuje aj na Slovensku. A poukazuje aj na to, že vláda navrhuje testy pre neočkovaných, ale hradiť ich má zamestnávateľ, aj keď ide o rozhodnutie vlády. 

Vláda podľa Daniša aj vzhľadom k výsledkom posledných prieskumov sa nebude riadiť radami prezidentky, aby v prípade potreby prinášala aj tvrdé nepopulárne rozhodnutia. Daniš tvrdí, že politici a vláda majú zastupovať záujmy voličov. "Aj keď, človek nikdy nevie. Stará spoločenská zmluva, postavená na občanoch, uvoľňuje miesto novej, klinickej zmluve. Postavenej na pacientoch," píše Daniš.  

A. Danko - Sulík konečne objavil Rusko!
Vo videu, ktoré zaujalo Andreja Danka, minister hospodárstva R. Sulík "objavil" Rusko. Hrošia koža "Na to, čo dal dnes Richard Sulík, treba slušne povedané ,,hrošiu kožu“. Sulík zrazu objavil Ruskú federáciu a uznal dobré vzťahy." píše Andrej... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Ochrana života je otázka charakteru spoločnosti

V seriále "7 dní v kocke," Daniš komentoval aj hlasovanie poslancov a rozpravu k návrhu Anny Záborskej na pomoc pre tehotné ženy. Daniš si myslí, že to bola prehliadka povrchnosti, zaslepenosti a egoizmu, hlavne zo strany liberálov, ktorí podľa neho v skutočnosti ani liberálmi nie sú. Liberálni poslanci sa podľa Daniša mýlia v tom, že ochrana života je náboženská téma. A dodáva: "Je to otázka charakteru spoločnosti. Otázka toho, čo vnímame ako hodnoty. Na čom nám záleží. A je aj o tom, či poslanci dokážu aspoň pri takej vážnej téme ako život a jeho ukončenie vystupovať s pokorou, úctou a rešpektom. Alebo na to nemajú," konštatuje Daniš v denníku Postoj. 

Golonka spomíma na Mekyho! "Boli sme susedia"
Bývalý hokejista Jozef Golonka a Legendárny spevák Meky Žbirka boli susedia. Bývali na ulici Februarového víťazstva v Bratislave. Dnes už sa ulica volá Račianska ulica. Ako informuje pluska.sk,Jozef Golonka spomína, že vtedy bolo pravidlom keď... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Denis Merva