Sulík už Kollára v koalícii vraj nepotrebuje. Koho kúpili?
12 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Kollár je v koalícii, zdá sa, nadbytočný. Aspoň tak to vyplýva z vyjadrení Sulíka pre denník SME. A vyplýva z toho aj ďalšie, oveľa horšie zistenie. Koho a za koľko nakúpila v parlamente koalícia, ak už nepotrebujú Sulíka a jeho liberálny spolok ani len do elegantného ústavne väčšinového počtu?

„Budeme sa ich snažiť presadiť bez neho. Myslím si, že niektoré aj prejdú. Zároveň si však treba otvorene položiť otázku, na čo nám je partner v koalícii, ktorý všetko rozumné sabotuje a zároveň pretláča svoje hlúposti.“ Povedal na margo deforiem (pardon, vládnych reforiem a ich osudu pri hlasovaní v parlamente) Richard Sulík pre citvaný zdroj.

Definitíva kollárovým nájomným bytom

Sulík si fakt riadne kopol do základu, na ktorom je postavená Kollárova politika v tomto volebnom období: „Napríklad zákon o nájomných bytoch. Považujem ho za čistú hlúposť, je absolútne nereálny. Mali by sme pri ňom asi 80 pripomienok, z toho päť až desať naozaj zásadných,“ To musí Borisa Kollára riadne zabolieť.

Načo nám je?

Richard Sulík však nevyhodil z okna iba Kollárove byty. Spolu s nimi letel aj sám Boris Kollár: "Keď má byť koalícia o tom, že máme súhlasiť s jeho návrhmi, ale on bude nielenže nesúhlasiť s našimi, ale ešte aj obiehať celé Slovensko a rozprávať, aké je to strašne zlé, čo jednoducho nie je pravda, tak si kladiem otázku, načo nám tam je." Povedal Sulík pre domov.sme.sk.

Óda na Hegera

Matovičovmu tieňovému poremiérovi sa Richard Sulík dosť nechutne vopchal v rozhovore pre citované médium "do niekam": "Myslím si, že keď dozrie čas, bude (Eduard Heger, pozn. red. HD) dostatočne rázny. Predsa len, je to premiér, číslo jeden v našej krajine, možno musí aj viac vážiť slová. Nechcel by som to hodnotiť. Ani si nemyslím, že musí teraz začať trieskať päsťou po stole." Silíkovi zjavne Dubajské podnebie prospieva. A zdá sa byť naozaj pravdou, že jeho časté výlety do Dubaja majú čisto obchodný charakter. Boris Kollár je pre neho už zjavne tovar po dobe použiteľnosti.

(Medzititulky red. HD.)

Slovenská advokátska komora preverí možný konflikt záujmov advokáta R. Ziga
Slovenská advokátska komora (SAK) preverí medializovaný prípad možného konfliktu záujmov pri zastupovaní štátu advokátom Radoslavom Zigom. Vyplýva to z informácie, ktorú TASR zaslala hovorkyňa komory Alexandra Donevová. "Revízna komisia v tomto... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | TASR