Slovenská advokátska komora preverí možný konflikt záujmov advokáta R. Ziga
12 | 11 | 2021 I TASR

Slovenská advokátska komora (SAK) preverí medializovaný prípad možného konfliktu záujmov pri zastupovaní štátu advokátom Radoslavom Zigom. Vyplýva to z informácie, ktorú TASR zaslala hovorkyňa komory Alexandra Donevová.

"Revízna komisia v tomto prípade nedostala sťažnosť, ale postupuje z vlastnej iniciatívy (ex offo) na základe medializovaných informácií a vyžiada si stanoviská všetkých dotknutých subjektov a osôb," uviedla s tým, že revízna komisia je povinná vykonať šetrenie o každom skutku, o ktorom sa dozvie a ktorý môže byť disciplinárnym previnením advokáta.

Konflikt záujmov si musí podľa SAK vyhodnocovať každý advokát sám pri prevzatí zastupovania, ako aj počas jeho trvania. V prípade, že ktokoľvek predpokladá porušenie advokátskych predpisov zo strany advokáta, môže na komoru zaslať sťažnosť, čo preverí jej revízna komisia. Ak sa sťažnosť ukáže ako dôvodná, teda že mohlo prísť k porušeniu advokátskych predpisov, podá návrh na začatie disciplinárneho konania.

Medializovaný kontrakt právnej kancelárie ius aegis advokáta Radoslava Ziga a organizácií spadajúcich pod Ministerstvo hospodárstva SR preveruje Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). Zigo donedávna zamestnával dcéru ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) a je zároveň nominantom štátu v Dozornej rade Slovenských elektrární.

Europoslanec Šimečka sa snaží obraňovať bývalú kolegyňu Čaputovú pred Blahom!
Prezidentka Zuzana Čaputová opäť poriadne rozvírila slovenské politické vody. Stalo sa jej to po tom ako sa vyjadrila k otázke možného referenda, ktoré už raz, obrátením sa na Ústavný súd, úspešne zmarila. Tentokrát hlava štátu, ktorá bola hosťom... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik