Hlina - M. Lexmann nemala hlasovať s fašistami!
12 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Zdá sa, že Alojz Hlina je z ostatného diania v KDH dosť roztrpčený. V statuse na sociálnej sieti konštatuje, že o posledné ideály ho vraj pripravila europoslankyňa Lexmann, ktorá hlasovala rovnako, ako europoslanci, ktorí v EP zastupujú ĽS NS.

Za toto nebojoval

Bývalý predseda KDH sa pre dianie v EP rozhodol napísať status práve o tejto europoslankyni. Z hlasovania o prijatí rezolúcie o kríze právneho štátu v Poľsku je podľa svojich slov sklamaný. V téme sa hovorilo o nadradenosti práv EÚ. "Kvôli tomuto som nedral topánky po celom Slovensku. Kvôli tomuto som neobetoval štyri roky života pre KDH. Neurobili sme z niekoho europoslankyňu preto, aby v Bruseli hlasovala s fašistami, polofašistami, či extrémistami," adresuje Hlina tvrdé slová bývalej straníckej kolegyni a na adresu Poľska dodáva: "Nik nenútil Poľsko byť členom EÚ. Ak tam chceli ísť a sú tam, tak majú rešpektovať základy, na ktorých EÚ vznikla a zákony, ktorými sa EÚ riadi," 

Očkovaná hviezda hospitalizovaná s covidom. Tréner tvrdí, že to bolo strašné!
Dakotu Doziera (na foto), zaočkovaného hráča amerického futbalu, hospitalizovali s ťažkým priebehom covidu-19. Píše o tom denník Pravda. Foto: Scott W. Grau / Zuma Press / Profimedia Hráč amerického futbalu Dakota Dozier. Viking z... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Lexmann tak hlasovať nemala

"Zo Slovenska boli proti tejto správe europoslanci Uhrík a Radačovský. S nimi aj poslankyňa M. Lexmann za KDH. Za túto správu hlasovalo 502  z 671 všetkých europoslancov. Za správu hlasovali všetci europoslanci z poriadnych strán ako CDU, CSU, OVP, KDU - ČSĽ," popisuje výsledok hlasovania Hlina: "Netušil som však, že sa dožijem toho, že europoslankyňa KDH bude v "jednej partii" s tými ľuďmi a spolu s nimi bude hlasovať proti celej Európe.  Neviem sa s tým zmieriť," uzavrel.

Nebola sama

Lexmann sa bráni tým, že nebola zďaleka sama, kto takto hlasoval: "Je zrejmé, že správu nepodporili aj ďalší poslanci naprieč politickými skupinami Európskeho parlamentu. Pri výkone svojho mandátu hlasujem podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Dlhodobo verejne komunikujem hodnoty, ktorými sa riadim. Príbeh mojej rodiny, ktorá v ohrození života bojovala tak proti fašistickému, ako aj proti komunistickému režimu, je dobre známy. Uvedené spojenie je za čiarou a nemám dôvod sa mu zvlášť venovať," nesúhlasí s Hlinom europoslankyňa Lexmann.

Golonka spomíma na Mekyho! "Boli sme susedia"
Bývalý hokejista Jozef Golonka a Legendárny spevák Meky Žbirka boli susedia. Bývali na ulici Februarového víťazstva v Bratislave. Dnes už sa ulica volá Račianska ulica. Ako informuje pluska.sk,Jozef Golonka spomína, že vtedy bolo pravidlom keď... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Denis Merva

Poľsko nie je jediné

Lexmann svoj spôsob voľby háji. Vraj ani toto uznesenie o kríze v Poľsku neobsahovalo konštruktívne hľadanie dialógu. Vzťahy s Poľskom vyhrocovalo. "Treba zdôrazniť, že Poľsko nie je ani prvým, ani jediným štátom, ktorého ústavný súd rozhodol o prednosti národnej ústavy pred právom EÚ," tvrdí europoslankyňa. "Hlasovala som na základe snahy chrániť európsky projekt. Nepodporila tendencie rozširovať právomoci EÚ. Som za to, aby EÚ rešpektovala rozdelenie právomocí medzi členskými štátmi a Európskou úniou, dohodnuté od začiatku. V otázke bezpodmienečnej prednosti práva EÚ pred kolidujúcim vnútroštátnym aj ústavným právom, ktorú spochybňovali ústavné súdy členských štátov, je riešením jedine úprimná, otvorená a konštruktívna debata," pokračuje Lexmann.

 

Hlina je sklamaný zZdroj: TASR - Jakub Kotian

ŠÚKL eviduje takmer 9 tisíc podozrení na nežiaduce účinky vakcín, medzi inými aj halucinácie
Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nahlásili v súvislosti s očkovaním proti novému koronavírusu k strede (10. 11.) 8931 podozrení na nežiaduce účinky. Z celkového počtu hlásení vyhodnotili 1102 z nich ako závažné. Ústav o tom informuje na... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | TASR