Bielorusi prinútili 35 migrantov, aby prekročili hranicu s Poľskom. Lukašenko zvyšuje prítomnosť vojakov (VIDEO)
12 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Situácia na hraniciach medzi Bieloruskom a Poľskom je naďalej napätá, píše epochtimes.de.

35 migrantov prinútili prekročiť hranice

Podľa správy poľského rozhlasu z piatkového rána bieloruské bezpečnostné sily údajne večer „dotlačili“ približne 35 migrantov a utečencov k prekročeniu hranice do Poľska, a to v oblasti Kuźnica. Poľskí vojaci okamžite zakročili.

Celkovo sa tam údajne nachádza asi 200 ľudí, ktorých strážia bieloruskí vojaci. Na druhej strane sú poľské bezpečnostné sily. Na hranici je osadený vysoký ostnatý plot.

Vyhrážanie sa Lukašenka

Medzitým západní členovia Bezpečnostnej rady OSN odsúdili konanie Bieloruska. V spoločnom vyhlásení obvinili Bielorusko z využívania migrantov na destabilizáciu východnej hranice EÚ. Bieloruský diktátor Lukašenko predtým pohrozil, že ak budú na neho uvalené nové sankcie, preruší dodávky plynu do Európy.

Tisíce ľudí, najmä z Iraku, Sýrie a Jemenu, vyčkávajú na hraniciach pri teplotách blízkych bodu mrazu, aby sa dostali do EÚ, najmä však do Nemecka.  Tisícom sa to už aj podarilo.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V tomto roku  Spolková policajná centrála v Berlíne zaregistrovala v pohraničnej oblasti medzi Nemeckom a Poľskom až 9 087 "neoprávnených vstupov". Predpokladá sa, že do Európy sa dostali cez Bielorusko.

7 úmrtí  na podchladenie

Poľské úrady zaznamenali v posledných týždňoch najmenej sedem úmrtí, ktoré podľa správ spôsobilo podchladenie, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová