S nákupom vianočných darčekov neotáľajte dlho!
08 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Máte už (aspoň nejaké) vianočné darčeky? Nenechávajte si ich nákup na december, nemusíte totiž vybrať to, čo chcete. Prečo? Pozreli sa na to v Pluske.

Ako to bolo pred rokom?

Slováci na internete minuli v roku 2020 až 1,75 miliardy eur. To je oproti predchádzajúcemu roku rast o takmer tretinu. „Tento rok odhadujeme nižší nárast tržieb v e-commerce. Určite však dosiahneme nový rekord v celkovom obrate. Aj z tohto dôvodu očakávame nižšie zľavy počas kľúčovej predvianočnej akcie Black Friday. Tie sa budú týkať obmedzeného množstva produktov. Problémy s dostupnosťou produktov boli už pred vlaňajšími Vianocami. Na možný nedostatok sortimentu vplývajú rade aj chýbajúce kontajnery, výrazné zdraženie cien dopravy a predĺženie dodacích lehôt,” hovorí Jan Mayer, riaditeľ nákupného radcu Heureka.sk.

ÚVZ: Na bohoslužbách platia kapacitné obmedzenia
Bohoslužby možno realizovať vo všetkých farbách okresov. V závislosti od farby a zvoleného režimu (základ, OTP, zaočkovaní) však platia kapacitné obmedzenia. Pripomína to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v súvislosti s aktualizáciou mapy... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | TASR

Top darčeky

„Hitom sú jednoznačne smart produkty: smartfóny, tablety, čítačky kníh, televízory, smart led svietidlá, robotické vysávače a iná elektronika či spotrebiče. Väčšinou obsahujú komponenty, ktorých je aktuálne na trhu nedostatok. Každý rok patria okrem elektroniky k najžiadanejším vianočným darčekom parfumy či knihy. Spomedzi hračiek bude určite vyhľadávané lego. Jeho popularita stále rastie.  V akom konkrétnom čase sa začne prejavovať nedostupnosť tovaru, sa však presne odhadnúť nedá,” hovorí nákupný  radca. 

Zatiaľ zásoby sú

Aktuálne je situácia pokojná. Mnohí predajcovia však nevedeli nakúpiť tovar v želaných množstvách  Môže sa stať, že nedostanete napríklad hernú konzolu. Grafické karty do herných počítačov sú problémom už dlhší čas. Preto ich ceny výrazne vzrástli. Problémy sú však aj v iných segmentoch, týkajú sa napríklad dostupnosti bicyklov. Na naše správanie má vplyv aj zverejňovanie “overených” informácií o možnom výpadku konkrétnych tovarov. 

E. Chmelár: Agresivita a šialenstvo sa nesmú stať normou
Spočiatku sa k incidentu v Piešťanoch E. Chmelár vôbec nechcel vyjadrovať, ale po tom, čo si zhromaždil všetky dostupné údaje pochopil, že to nie je bežný incident, ale závažný zlom, ktorý môže nasmerovať slovenskú spoločnosť k niečomu naozaj... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Eka Balaskova