R. Raši: V prípade Trnku možno šlo o stranícky výlet
08 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Košický župan Rastislav Trnka je jedným z členov slovenskej delegácie na výstave Expo 2020 v Dubaji. Hoci na svojej sociálnej sieti intenzívne informuje o svojich aktivktách, na túto cestu akosi "pozabudol". Na svetlo sveta sa dostala vďaka "uniknutým" skenom pasov. Prečo vlastne šiel do Dubaja, informuje Pluska.

Vodíkové technológie?

Je na ne expert? Lebo v jednom zo statusov týkajúcich sa EXPO 2020 sa rozpísal o slovenskej misii, kde on konkrétne údajne odprezentoval vodíkovú stratégiu Košického kraja s poznámkou, že je prvá na Slovensku a jedna z prvých na svete. „Myslím si, že máme reálnu šancu stať sa svetovými lídrami vo vodíkových technológiách. Vytvoríme množstvo pracovných miest v tejto oblasti a zastavíme časť “odlivu mozgov”. Gro vodíkového líderstva by mala byť v Košickom kraji, určite tomu pomôže budovanie vodíkovej infraštruktúry pre dopravu v našom kraji, vybudovanie tzv. “Hydrogen Valley” (vodíkového údolia) pri Košiciach, Inovačného centra Košického kraja, výroba vodíkových autobusov v Spišskej Novej Vsi, vybudovanie vodíkového prekladiska hodvábnej cesty (GLIP) a mnohé ďalšie projekty,“ rozplýval sa Trnka. Nezabudol dodať, že robia maximum preto, aby tieto projekty boli úspešné.

T. Taraba: Štát je zlý vlastník? Aj ten maďarský?
Štefan Taraba sa v dnešnom statuse pozrel, ako je to vlastne s tou energetikou. Jedna spoločnosť predaná "Richard Sulík nechal už predať jednu energetickú spoločnosť Nemcom." Ozrejmuje Taraba: "Vtedy mi v parlamente argumentoval, že ceny energií... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Dokonalý slovenský pavilón

Podľa Plusky ho veľmi vychválil: "Je jeden z najlepších, (iní prezentujú iba pekne vyzerajúci pavilón), o náš sa zaujímajú tí najvplyvnejší, ktorí navštívia EXPO." Podľa Trnku týchto ľudí zaujíma naše vodíkové auto a mnohé ďalšie slovenské technológie, ktoré prezentujeme v pavilóne…"Týchto ľudí nezaujíma naša pavilónová reštaurácia s bryndzovými haluškami z feta syru, ani to, či tam bola Sulíkova dcéra…,“ nepominul Trnka, ani  v ostatných dňoch prepieranú kauzu ministra hospodárstva.

Čo sa teda nepáči R. Rašimu?

Poslanec NR Richard Raši reagoval konštatovaním, že župan Trnka vie o vodíkových technológiach toľko, ako bežný občan Slovenska o jadrovej fyzike. "Trnka bol v Dubaji na výlete za peniaze daňových poplatníkov. Presne tak, ako Sulíkova dcéra. Keď bude kandidovať na župana aj s podporou SaS, je jasné, že išlo o stranícky výlet,“ nešetril kritikou Raši.

Nekritizuje len Raši

Mestský poslanec Michal Djordjevič, ktorý upozornil na iné, ako "vodíkové" súvislosti. „Trnka tvrdí, že bol v Dubaji prezentovať vodíkovú stratégiu Košického kraja. Zaujímavé, že facebookový status zavesil až deň po tom, ako vyšla informácia o jeho ceste..  A čo považujem za neskutočnú trápnosť je, že v statuse zľahčuje prítomnosť Sulíkovej dcéry v Dubaji.“ rýpol si do Trnku výrečný poslanec.

Som sama, som tu sama, čo mám robiť? Pýta sa opatrovateľka v DD vlády...
Dostal sa ku mne príbeh z Domova seniorov. Nepísal ho klient. Písala ho opatrovateľka. Zúfalá opatrovateľka. Jej klienti už nepíšu. Mnohí nehovoria. Zato všetci cítia. Polohovanie Potichu vojdem do izby, 98-ročná pani sa na mňa pozrie veľkými... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Eka Balašková