Na jar by mali dôchodcovia dostať príspevok od 100 do 300 €, navrhuje Hlas SD
08 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Na najbližšiu schôdzu NR SR predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho, ktorí pôsobia v mimoparlamentnej strane Hlas-SD, návrh na vyplatenie jednorazového kompenzačného príspevku pre seniorov. Cez Topky.sk o tom informoval P. Pellegrini.

Rodinné rozpočty

Peter Pellegrini sa na tlačovke Hlasu SD venoval aj rodinám všeobecne. Pripomenul, že sa snažili pomôcť všetkým vrstvám slovenskej spoločnosti. "Už dvakrát po sebe sme predložili návrh na zvýšenie pandemickej OČR, pretože sme presvedčení, že pokiaľ sú deti doma, lebo štát tak rozhodol a matky nemôžu ísť do práce, aby nemali nižší príjem, aby dostávali sto percent svojho príjmu aj počas pandemickej OČR." pripomenul predseda Hlasu. Rovnako zrekapituloval ďalšie návrhy Hlasu, ktoré neprešli a mali by pomôcť ako rodinám, tak aj gastro sektoru. 

Nízke dôchodky

"Nesmieme však zabudnúť na jednu skupinu, na ktorú pandémia doľahla najviac, či už tým, že sú najrizikovejšou skupinou obyvateľstva, ale aj sociálnou izoláciou. Kvôli nej stratili svoje sociálne kontakty, museli prerušiť svoj štandardný režim života." menuje predseda Hlasu SD.Nezabudol spomenúť, že slovenské dôchodky patria v rámci Európy k tým nižším.  

Mohutné zdražovania

"Aké sú tie výdavky dôchodcov. Značnú položku tvoria výdavky na bývanie," vyratúva Pellegrini, "poplatky za teplo, energie, inkaso a druhá časť sú potraviny. Ak budú ceny naozaj také výrazné, s akými rátame, tak v oboch zložkách, veľmi ohrozia ekonomickú situáciu slovenských dôchodcov." Podľa Pellegriniho sa tak zníži životná úroveň slovenských dôchodcov.

S nákupom vianočných darčekov neotáľajte dlho!
Máte už (aspoň nejaké) vianočné darčeky? Nenechávajte si ich nákup na december, nemusíte totiž vybrať to, čo chcete. Prečo? Pozreli sa na to v Pluske. Ako to bolo pred rokom? Slováci na internete minuli v roku 2020 až 1,75 miliardy eur. To je... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Na jar kompenzácia zvýšených výdavkov

Príspevok pre seniorov by mal byť v sume od 300 do 100 eur a odvíjal by sa od výšky dôchodku. Hlas SD navrhne, aby bol tento príspevok vyplatený na jar, po vykurovacej sezóne. "Aby sme dôchodcom pomohli sanovať zvýšenie cien a zhoršenie ekonomickej situácie seniorov žijúcich na Slovensku," povedal Pellegrini.