Aj takto sa dá upozorniť na klimatické zmeny! Minister Tuvalu a jeho príhovor v mori! (FOTO)
08 | 11 | 2021 I Denis Merva

Minister zahraničných vecí Simon Kofe dúfa, že prejav ukáže realitu pre krajiny v prvej línii! To, čo predviedol minister prekvapilo celý internet!

Tuvalský minister zahraničných vecí a jeho prejav na klimatickej konferencii OSN v Glasgowe po kolená v morskej vode. Chcel tým zdôrazniť ako nízko je položený tichomorský ostrovný štát v prvej línii klimatických zmien. Zábery Simona Kofeho stojaceho v obleku a kravate pri pulte umiestnenom v mori s vyhrnutými nohavicami boli široko zdieľané na sociálnych sieťach, čím upozornili na boj Tuvalu proti stúpajúcej hladine mora.

„Vyhlásenie stavia vedľa seba prostredie COP26 so skutočnými situáciami, ktorým čelí Tuvalu z dôsledkov zmeny klímy a stúpania hladiny morí. Zdôrazňuje odvážne kroky, ktoré Tuvalu podniká na riešenie veľmi naliehavých problémov ľudskej mobility v dôsledku klimatických zmien,“ Kofe uviedol vo svojej video správe.

Loď s vyše 800 zachránenými migrantmi dostala povolenie zakotviť v Taliansku
Po niekoľkých dňoch a nociach v Stredozemnom mori bolo nemeckej lodi Sea-Eye 4, na ktorej sa nachádza viac ako 800 zahranených migrantov, umožnené v nedeľu zakotviť v prístave v meste Trapani na západe Sicílie. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | TASR

Video nakrútila verejnoprávna televízia TVBC na opačnom konci Fongafale, hlavného ostrovčeka hlavného mesta Funafuti, uviedol vládny predstaviteľ. Má sa to ukázať v utorok na klimatickom samite a príhovor prichádza v čase, keď regionálni lídri presadzujú agresívnejšie opatrenia na obmedzenie vplyvu klimatických zmien. 

Mnohí veľkí znečisťovatelia prisľúbili, že v nasledujúcich desaťročiach zintenzívnia znižovanie emisií uhlíka, pričom niektorí sa snažia dosiahnuť nulové čisté emisie uhlíka do roku 2050. Lídri tichomorských ostrovov však žiadajú okamžité opatrenia a poukazujú na to, že v stávke je samotné prežitie ich nízko položených krajín. 

Pred COP26 sa ukázalo, že jedna tretina tichomorských malých ostrovných štátov a území nebude schopná vyslať žiadne vládne osobnosti na summit v Glasgowe kvôli cestovným obmedzeniam Covid-19. Nedostatok zastúpenia tichomorských krajín na vysokej úrovni viedol na stretnutí k obavám, že krajiny ktoré patria medzi najviac ohrozené v dôsledku klimatickej krízy, nebudú na summite primerane zastúpené.

Príhovor ministra Tuvale
Príhovor ministra Tuvale
instagram(thecoconettv)
Príhovor ministra Tuvale
Príhovor ministra Tuvale
instagram(thecoconettv)
Príhovor ministra Tuvale
Príhovor ministra Tuvale
instagram(thecoconettv)
Ostrov Tuvale
Ostrov Tuvale
instagram(columbustravel)
Príhovor ministra Tuvale
Príhovor ministra Tuvale
Príhovor ministra Tuvale
Ostrov Tuvale
 
Posledná nemecká vojnová loď z prvej svetovej oslavuje storočnicu, stále v službe (video)
Starý vojnový parník z prvej svetovej vojny, pôvodne vojenská transportná loď Graf von Götzen, žije svoj každodenný život na jazere Tanganika. V každodennej službe je už už viac ako 100 rokov. Pre niektoré lode história pripravila skutočne... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ivan Brožík