R. Kaliňák: Šeliga ma obvinil z niečoho, čo som nikdy nepovedal
07 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Róbert Kaliňák zverejnil na sociálnej sieti krátky zostrih z rozhovoru s Jurajom Šeligom (Za ľudí). Boli hosťami relácie Slovenského rozhlasu, Z prvej ruky. V krátkom rozhovore Róbert Kaliňák vyzval Juraja Šeligu, aby odvolal z čoho ho obvinil, alebo sa vidia na súde.

Róbert Kaliňák v súvislosti s Tiboom Gašparom ozrejmil, že za celý ten rok sa neposunula polícia nikam ďalej a jediné čo má k dispozícii sú výpovede kajúcnikov ktorí sú sami páchatelia závažnej trestnej činnosti. "A osobitne v prípade Tibora Gašpara sa nikam nepohli a preto aj súd musel rozhodnúť tak, ako rozhodol," povedal Kaliňák. 

Upozornil aj na to, že existujú desiatky rozhodnutí Európskych súdov, ktoré hovoria o tom, že ak sa rok vo veci nekoná z pohľadu zlepšovania situácie z pozície polície a naopak, pozícia obvineného sa zlepšuje, tak musí byť prepustený.

Zákopový boj o pozície? Ech, Remišovej to zase nevyšlo...
Mimovládna organizácia Aliancia žien – Cesta späť nominovala niekoľko reklám, ktoré označila za sexistické. Hlasovanie prebieha do 23. novembra priamo na webstránke Sexistický kix, palcom dolu. Spomedzi všetkých nominácií jedna doslova vytočila... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Politické kauzy

Kaliňák je presvedčený, že ide o politické kauzy  a súvislosti s chatou označil za precedensy, ktoré táto koalícia zaviedla. "Použitie takejto trápnej výhovorky, smerom k jeleňom a k pytliactvu neobstojí. Pretože Trestný poriadok hovorí jasnou rečou. Ale ak nechce koalícia dodržiavať zákony, tak nech si ich zmenia. Nech tam zakotvia to, že si môžu nájsť akýkoľvek dôvod, ktorý nie je pravdivý, aby mohli odpočúvať opozíciu. Že nemusia monitorovať čo sa na tých odposluchoch nachádza, že nemusia ukončiť odpočúvanie okamžite, ak nie je presne podľa toho predmetu na ktoré bolo obejdnané, Že nemussia byť zničené nahrávky, že sa môžu nahrávky dostať do médií," povedal Kaliňák.

Zdôraznil, že je dobré sa vrátiť aj ku veciam, ktoré hovoria o tom, že kedy každý má svoje súkromie. "Aj p. Šeliga má určite súkromie a nechce, aby bolo zverejnené. Lebo každý niekedy koná v afekte alebo iným spôsobom. A to sú veci, ktoré keď začneme tolerovať, tak tu demokracia skončila. Priznajme si to otvorene. Odstúpme od listiny Základnýh práv a slobôd, ktorou sme viazaní ako krajina a potom sa môže odpočúvať ktokoľvek, kýmkoľvek," zdôraznil Kaliňák.

Sudkyňa krajského súdu posiela ministerke Kolíkovej predžalobnú výzvu!
Aktívna sudkyňa krajského súdu v Bratislave posiela ministerke Kolíkovej predžalobnú výzvu! Sudkyňa Dana Jelinková Dudzíková sa cíti vyjadreniami ministerky dotknutá. Svoju výzvu uverejnila na portáli dennikn.sk. Dňa 4.11.2021 odzneli v relácii... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Kaliňák vyzval Šeligu, aby odvolal svoje tvrdenie

Upozornil aj na titulky mainstreamových médií. "Že nejaký policajt mal za výmenu za zimné pneumatiky prezradiť nejaké informácie. Alebo že niektorí ľudia dostali z NAKA 800 eur. To sú tie kauzy o ktorých sa bavíme. Korupcia, mafia a nakoniec sa ale dostaneme k tomu, že hlavnou kauzou mienkotvorných médií je, že policajt niekomu niečo povedal," opäť zdôraznil.

Následne došlo k výmene názorov medzi Róbertom Kaliňákom a Jurajom Šeligom. Situáciu upokojoval moderátor. 
-Buď to, čo hovoríte odvoláte, alebo sa vidíme na súde, povedal Šeligovi Kaliňák.
-Čo mám odvolať p. Kaliňák? Pýta sa Šeliga.
-To, že ja som povedal, že nechajme to na toho Lučanského. Celý čas, dva roky nič nerobíte, len si vymýšľate. Keď si pozriete svoj Facebook, tak zistíte, že celý čas neobíte nič iné, len Fico, lebo Fico, lebo, Fico. A ešte pardon, dajme práva vakcinovaným. Pozrite si ho, vyzýva Kaliňák Šeligu. A dodáva: "Toto je Váš problém." Šeligu vyzýva k tomu, aby bol kreaktívnejší ak je už vo vláde. Nakoniec dodal, že reagoval emotívnejšie, pretože to, z čoho ho obvinil Seliga nikdy nepovedal. 

Matovičov desivý matrix pažravo hltá demokraciu a všetky jej atribúty na Slovensku
JUDr. Ján Čarnogurský bol ako jeden z členov takzvanej "Bratislavskej päťky" vo väzení boľševického režimu viac ako tri mesiace. Pustili ho až 25. novembra 1989. „Keď sme si večer v cele otvorili okno, (spomína JUDr. Ján Čarnogurský) počuli sme... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Ivan Brožík