Poslanec Čekovský vyvíja neprimeraný politický nátlak na RTVS!
07 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Poslanec NRSR za OĽaNO Kristián Čekovský, predseda mediálneho výboru opäť neodborne a nakompetentne zasahuje do fungovania verejnoprávnej televízie. Bohorovne tvrdí, že RTVS zľahčuje výsledky kontroly NKÚ. Verejnoprávna televízia zverejnila na svojom webe vyhlásenie.   

RTVS zdôrazňuje, že sa nebráni akejkoľvek kontrole, že jej ide o to, aby procesy v rámci nej fungovali. RTVS teda rešpektuje výsledky kontroly NKÚ (Národného kontrolného úradu) ako najvyššej kontrolnej autority a robí všetko pre to, aby zistené nedostatky v čo najskoršom možnom čase odstránila. V budúcnosti bude RTVS takýmto nedostatkom predchádzať. RTVS však stále trvá na tom, že išlo len o technicko-organizačné nedostatky.

Milanovej babráctvo ide žehliť ďalší génius OĽANO Čekovský. Likvidácia slovenskej hudby pokračuje!
15 | 10 | 2021 | TASR

Verejnoprávne médium považuje vyjadrenia pána poslanca Čekovského ako prvoplánové, tendenčné, zavádzajúce a veľmi neprofesionálne. Tento poslanec si neuvedomuje, že vytvára neprimeraný politický tlak na verejnoprávnu inštitúciu.

Politický zásah vládneho poslanca je o to horší, že sa rozhlas a televízia stretáva s mnohými existenčnými problémami. A poslanec OĽaNO napáda inštitúciu pre svoje politické ciele. To môže verejnosť pokojne vnímať ako konflikt záujmov.  

„Žiaľ, musíme skonštatovať, že na pozadí vyjadrení pána poslanca vnímame osobnú averziu voči súčasnému vedeniu RTVS,“ uzatvára RTVS.