Michelko: Časť vyšetrovacích orgánov na čele s Lipšicom funguje tak, že láme ľudí ako v 50. rokoch (VIDEO)
07 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Roman Michelko z Vecí verejných už tradične reaguje na portáli youtube na aktuálne politické udalosti z posledného týždňa.

Na prvom mieste reagoval na kauzu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SAS). Nechápe, prečo svoju dcéru zatiahol do nezmyselných patálií, len aby ušetril zopár eur na letenku do Dubaja. Na tú isto má. Namiesto toho podpísali zmluvu s jeho dcérou na spoluprácu s ministerstvom hospodárstva. Muselo mu byť jasné, že sa na to príde. Michelko to pripisuje nedostatku sociálnej inteligencie politikov. Považuje to za úplne zbytočný škandál. Kontakt politikov s realitou je na úrovni, že si už neuvedomujú, čo robia.  

Sulíkov ranč sa nedal kúpiť z platu ministra

Michelko je zvedavý, ako sa vyrieši Sulíkov ranč v Austrálii zas 500 000 eur. Spomenul, aké procesie sa robili v súvislosti s Pelegriniho bytom. Keby sa aj spočítal plat ministra, nestačilo by to na taký ranč. Ťažko vysvetlí, odkiaľ vzal takú vysokú sumu. Michelko bude sledovať, ako sa zachovajú provládne médiá na čele s Tódovou z Denníka N, ktorá zreteľne nadbieha tejto vláde.

Blaha: Fyzikálna jednotka papalášizmu - jeden Sulík!
Pravidelný komentátor na sociálnej sieti a poslanec NRSR za Smer - SD Ľuboš Blaha sa aktuálne vyjadril na svojom profile k mnohopočetným kauzám ministra hospodárstva a predsedu strany SAS Richarda Sulíka. Jeho text výstižne uviedol titulkom:... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true

Reagoval aj na prepustenie Tibora Gašpara, bývalého policajného prezidenta, a ďalších spoluobvinených Krajmera a Hrašku. Lipšicovi ani tento raz neprešlo jeho extrémne ohýbanie práva. A niektorí sudcovia sa zrejme už na to nemôžu dívať. Na snahu udržať týchto ľudí v kolúznej väzbe. Nepodarilo sa to napriek masívnej spolupráci s provládnymi médiami. Lipšicovci použili nerelevantné dôkazy a vďaka tomu sa teraz bude pozerať na obvinených ako na nevinných.

Lipšic láme ľudí ako v 50. rokoch

Časť vyšetrovacích orgánov na čele s Lipšicom funguje tak, že láme ľudí ako v 50. rokoch. Najviac pracovali na Kováčikovi, no jeho odsúdenie nie je zatiaľ právoplatné. Aj keď sa mu nepodarí na Slovensku oslobodiť, odsúdenie na základe kajúcnikov na Európskom súde pravdepodobne vyjde v prospech Kováčika.

Michelko sa vrátil aj k téme odpočúvania opozície na chate. Odsúdil takéto konanie. V súvislosti s tým spomenul novinára Daga Daniša, ktorý takisto kritizuje takéto nedemokratické praktiky - vypočúvanie opozície a únik vyšetrovacích materiálov - hoci ide o predstaviteľov Smeru. Časť médií, časť prokuratúry a vyšetrovateľov nemajú podľa Michelka žiadne zábrany. A nejde teraz o to, že bol odpočúvaný Smer a Fico. Paradoxne tým Smer posilnil. Do politiky sa vráti Róberta Kaliňáka a je pravdepodobný vstup Gašpara do Smeru. Obaja sa tak vďaka Tódovej, Lipšicovi a Hamranovi rehabilitovali a môžu fungovať s ešte väčšou silou.

Naď to schytal: Ste spoluzodpovedný za smrť Lučanského a trinásťtisíc ľudí na Covid!
Medializované nahrávky z poľovníckej chaty, sú podľa ministra obrany Jaroslava Naďa len špičkou ľadovca. Je presvedčený, že si „ešte vypočujeme veľa vecí”. Podľa Kaliňáka zase ide iba o snahu zničiť strane Smer meno. Obaja sa stretli v dueli v... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Napokon sa Michelko venoval incidentu ľudí s policajtmi v piešťanskom Lidli. On sám neodmieta opatrenia, no vyžaduje ich právnya základ, na ktorý táto koalícia nemá. Je zbabelá. Zhodila zodpovednosť na hlavného hygienika Mikasa, ktorý vydáva vyhlášky bez právnej relevancie.

Z hľadiska proporcionality zásahu policajtov proti občanom upozorňuje, že bol zásah neadekvátny. Dočasný policajný prezident Hamran má vyhlasovať, že sa to prešetrí, nie hecovať policajtov k takejto brutalite.  

Premorenie je jediným riešením

Michelko v súvislosti s covidom 19 predpovedá, že nakazenie začne klesať po premorení. Delta je taká nákazlivá, že rúška nepomôžu. Po premorení vírus stratí toxicitu. Niektorí  ho prekonajú, niektorí zomrú. Inej cesty podľa Michelka niet. Každý sa rozhodne, akou cestou pôjde. Je to osobná voľba ľudí.

Fico musí podľa Kolíkovej čeliť nahrávkam, šéf Smeru hovorí o likvidácii
Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico by mal čeliť medializovaným nahrávkam z poľovníckej chaty. V nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 to vyhlásila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Poukázala pritom na informácie o odcudzení 50.000... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | TASR

Na záver sa vyjadril k politickému lavírovanie Borisa Kollára, predsedu Sme rodina, člena koalície. Ten sa už považuje skôr za člena opozície. Bojuje proti Budajovmu zákonu, plánujú dať pozmeňujúce návrhy. Predpokladá, že Budajov zákon neprejde, keďže sú proti nemu aj niektorí poslanci OĽaNO. Podobne neistý osud je v prípade súdnej reformy a stratifikácie nemocníc. Kollárovi za tento odpor neodobria nájomné byty, ktoré by boli aj tak nefunkčnou zmenou. Bude sa môcť tak vyhovárať na zvyšok koalície, že mu to prerušili. A vyjde z toho ako víťaz. Otázkou je, prečo zostáva v takej koalícii, v ktorej hlavný bod programu neprešiel.