Masívny protest proti vládnym koronovým opatreniam v Lipsku. Ostrý zásah polície... a veľa zranených (VIDEO a FOTO)
07 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V Lipsku sa zišli tisíce ľudí na zhromaždení proti koronovým opatreniam nemeckej vlády. Polícia zastavila niekoľko protestných pochodov a hovorila o "dynamickom nasadení", píše Der Spiegel.

V Lipsku sa v rámci demonštrácie „scény inak zmýšľajúcich“ stretla masa nespokojných ľudí. Hovorkyňa polície pre Der Spiegel potvrdila, že ich bolo niekoľko tisíc. Policajti sa snažili kontrolovať priestor, no bez väčšieho úspechu. Pôvodne sa predpokladala len asi tisícka účastníkov, čo však reálne bolo napokon oveľa viac.

Zdroj: Screenshot YouTube | Nasadenie polície

Hovorkyňa polície ďalej informovala, že sa pokúšali zabrániť, aby sa demonštrujúci spojili do masového sprievodu a dali sa do pohybu. Podľa priebežných správ sa im spočiatku podarilo zastaviť niekoľko takýchto čiastkových sprievodov v centre mesta.

Hlásenia o zranených

Polícia informovala, že jej operácia prešla napokon do „dynamickej  fázy“, a priznala, že  prijali aj niekoľko tiesňových volaní od zranených osôb.  Policajná hovorkyňa ale nebola schopná poskytnúť presnejšie informácie. Počas dňa sa vytvárali stále ďalšie a ďalšie protestné scény v meste.

Zdroj: Screenshot YouTube | Nasadenie polície

Postupné vyostrovanie situácie

Organizátorom demonštrácie proti koronovým opatreniam nemeckej vlády  bolo "Hnutie občanov Lipska". Miestnej polícii prišli na pomoc kolegovia z iných spolkových krajín. Situácia sa však postupne vyostrovala. Podľa oficiálnych údajov polície bolo zadržaných 24 ľudí z pravicovej scény.

Zdroj: Screenshot YouTube | Policajný zásah

Pred rokom sa v Lipsku konala podobná demonštrácia s najmenej 20 000 účastníkmi. Po tom, ako bolo zhromaždenie kvôli početným porušeniam predpisov prerušené, tisíce ľudí sa pretlačili cez okružnú cestu v Lipsku, ktorá vedie okolo centra mesta.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová
 

Radikalizácia scény

Predseda durínskeho Úradu na ochranu ústavy Stephan Kramer nedávno varoval pred radikalizáciou scény. „Štvrtá vlna pandémie, diskusia o posilňovacom očkovaní a sprísnenie protikoronových opatrení – to všetko môže viesť k novým impulzom na protesty," - povedal Kramer pre Redaktionsnetzwerk Deutschland, uzatvára Der Spiegel.

(Medzititulky red.HD.)

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová