Kmec: Alexander Dubček by bol reprezentatívnym prezidentom
07 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Poslanec NRSR za stranu Hlas - SD Peter Kmec si dnes spomenul na sociálnej sieti výročie tragickej smrti významného slovenského politika Alexandra Dubčeka.

Dnes uplynulo 29 rokov od tragickej autonehody Alexandra Dubčeka (7. 11. 1992). Poslanec Kmec bol vtedy odborný zamestnanec parlamentu. Dubček bojoval o svoj život v nemocnici viac ako dva mesiace.

Štúr by bol dnes na okraji spoločnosti. V 19. storočí bol hviezda
29. 10. 2021 sme si pripomenuli narodenie Ľudovíta Štúra, s prídomkom Velislav. Ide o jednu z našich najznámejších a najvýznamnejších osobností, ktorá výrazne ovplyvnila slovenské dejiny a Slovenské národné obrodenie. Napriek tomu, že opustil svet... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Jeho smrť bola ranou pre novotvoriacu sa slovenskú štátnosť. Mladé Slovensko v tom čase  potrebovalo takúto svetovú osobnosť, ktorá by vedela dôveryhodne vysvetliť dôvody rozchodu Čechov a Slovákov. „On by to vedel najlepšie, pretože od začiatku svojej politickej kariéry bojoval proti čechoslovakizmu, presadzoval rovnoprávne postavenie Čechov a Slovákov a osobne sa zasadil za vytvorenie federatívneho štátu v roku 1968,“ píše Kmec.

Samostatnej republiky sa však nedožil. Bol by dozaista dobrým prezidentom a reprezentantom mladého Slovenska doma aj v zahraničí. Tak, ako bol výnimočným pre Slovensko Milan Rastislav Štefánik. Takisto osobnosť, ktorá tragicky opustila svoj národ.

„Strana HLAS-SD nadväzuje na silný sociálno-demokratický odkaz Alexandra Dubčeka: humanizmus, tolerancia, politická slušnosť, morálna integrita, viera v demokratické hodnoty. Aby politika mala ľudskú tvár a predovšetkým sociálny rozmer. V tomto nepredvídateľnom svete plnom populizmu, amaterizmu a radikalizmu je Dubčekov odkaz o to silnejší,“ uzatvára spomienku Kmec.

Blaha: Smer sa trasie strachom a obáva sa o nezvestnú Zuzanu Čaputovú!
Po našej prezidentke Zuzane Čaputovej sa zľahla zem! To aspoň tvrdí opozičný politik Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej sieti. Žiada preto občanov: "Ak by ste ju videli, volajte políciu!" Priznal totiž, že celá strana Smer sa trasie... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková