R. Kaliňák: Na zásah v Lidli som sa nemohol pozerať!
05 | 11 | 2021 I Eka Balašková

K včerajšiemu incidentu v Lidli zvolala tlačovku aj strana Smer-SD. K policajnému zásahu sa pre TA3 vyjadril aj exminister vnútra, Robert Kaliňák.

"Zvykol som stávať na stranu policajtov. Teraz som sa na to nemohol pozerať, pretože boli bití občania SR," povedal. Exminister chápe policajtov, sú v stresovej situácii. Je presvedčený, že k zásahu ich donútili. Úlohou politikov a vlády je podľa jeho slov nastavovať opatrenia dobre. Podľa Kaliňáka však nie je v poriadku tĺcť ľudí za to, že nemajú rúška.

Nezvládajú boj s pandémiou

Ku kritike sa pridal aj predseda Smeru-SD Robert Fico. Ten si myslí, že občania sú nahnevaní právom: Vláda podľa jeho slov nezvláda boj s pandémiou. "Všetko sa dá robiť inak. Verejnosti sa treba prihovárať slušne. My sme tu ako politici pre národ," povedal a dodal, že vymeniť sa dajú iba politici a nie obyvatelia.

R. Fico: Na Sorosove prasatá sa už voda varí
Expremiér, poslanec NRSR a predseda strany Smer - SD sa na svojom blogu vyjadrej k svojmu vyjadreniu o „Sorosových prasatách“. Výrok vznikol v súvislosti s jeho tvrdou kritikou provládnych médií, ktoré dostali príkaz zničiť stranu Smer. Fico... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Zlá cesta

Odporúčania konzília sprísniť opatrenia pre neočkovaných v čiernych okresoch síce Fico berie na vedomie, no nepovažuje to za správnu cestu boja s ochorením Covid-19.

Vráti sa Kaliňák do politiky?

Na tlačovej besede tiež vyhlásil, že exminister vnútra Robert Kaliňák na to má právo. Poznamenal, že Kaliňák v minulosti urobil potrebné gesto politickej kultúry a verí, že sa vráti. Pozval do nej aj bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorého prepustili z väzby.

Včerajší incident v Piešťanoch má pokračovanie. Polícia začala trestné stíhanie
Vo štvrtok podvečer sa v jednom z piešťanských supermarketov odohral policajný zákrok proti ľuďom, ktorí si odmietli prekryť nosy a ústa rúškami/respirátormi. Incident má dohru, píšu HNky V súvislosti s udalosťou začal vyšetrovateľ trestné... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Eka Balašková