Ľuboš Blaha exkluzívne pre HD a jeho čitateľov - zdražovanie vás zlikviduje!
05 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

"Vlna zdražovania, ktorá sa na Slovensku chystá, kompletne zlikviduje stovky tisíc ľudí. Najväčší dopad to bude mať na tých najchudobnejších, a teda robotníkov, seniorov či mladé rodiny s deťmi." Odpovedá obratom na otázky redakcie HD  k téme zdražovanie potravín poslanec NR SR Ľuboš Blaha.

"Najskôr týmto najzraniteľnejším skupinám zobrali 13. dôchodky, obedy zadarmo a minimálnu mzdu a teraz ich omráčia rekordným zdražovaním energií či potravín." Pripomína v komentári pre náš web Ľuboš Blaha.

Rana istoty chudobným ľuďom

"Na potraviny najviac míňajú v pomere k svojmu príjmu práve najchudobnejší ľudia - pre nich to môže byť doslova likvidačné. To sú milióny ľudí." Odpovedá na našu ďalšiu otázku poslanec Blaha.

O článku č. 32 Ústavy SR

"Blížime sa k slávnej Marxovej téze, že ľudia už nemajú čo stratiť, iba svoje okovy. V roku 89 ľuďom sľubovali slobodu a demokraciu a na oplátku zobrali im sociálne práva. Dnes už im berú aj slobodu, aj demokraciu, nezaočkovaným berú ľudské práva, odpočúvajú opozíciu, mučia ľudí vo väzbách, zabili Milana Lučanského... Toľko k tej ich slobode a demokracii. A ako bonus ľudí kompletne ničia z hľadiska sociálnych istôt a materiálneho zabezpečenia."

Vláda sa musí konečne zobudiť!

"Neoliberáli dostali Slovensko do štádia, kedy už musíme diskutovať o tom, či nám tu ľudia nebudú umierať na podvýživu a nedostatok potravín. Ukazuje sa, ako v roku 89 podviedli ľudí a ako ich opätovne podviedli v roku 2020."

"Ošklbávajú ľudí, kradnú, lejú peniaze do bánk a do armády a kašlú na tých najslabších. Vinníkom sú neoliberálni papaláši na čele s Matovičom, Hegerom, Sulíkom či Čaputovou. Ak sa vláda nezobudí, Slovensko čaká najbližšie mesiace taká vlna odporu, že máme obavy, aby eskalácia napätia neviedla k násiliu."

"Jediným riešením je referendum a predčasné voľby a pokiaľ Čaputová zmarí aj druhý pokus o referedndum, ona bude vinníčkou za všetko, čo na Slovensku nastane." Píše v reakcii na naše otázky pre Hlavný denník poslanec NR SR Ľuboš Blaha.

(Medztititulky red. HD.)

Blaha: Fašizmus sa stupňuje. Za brutalitu môže premiér Heger!
Ľuboš Blaha, poslanec NRSR za Smer - SD, reagoval na svojom profile na brutálny zásah polície za to, že ľudia v obchodnom reťazci Lidl argumentovali, prečo majú právo na nákup bez prekrytia horných a dolných dýchacích ciest. To, čo spáchala... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ján Papuga