Incident v Juhočínskom mori: Čo bolo príčinou kolízie americkej jadrovej ponorky? (VIDEO)
06 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nehoda útočnej jadrovej ponorky USS Connecticut v Juhočínskom mori má následky. Traja dôstojníci sa musia porúčať. Americké námorníctvo vysvetlilo, že kolízii sa dalo zabrániť. Tiež uviedlo, čo bolo príčinou zrážky, píše Der Spiegel.

Len niečo vyše mesiaca po kolízii jadrovej ponorky v Juhočínskom mori prepustilo americké námorníctvo troch zodpovedných dôstojníkov. Informovali o tom viaceré médiá vrátane Washington Times a Navy Times. Americká útočná jadrová ponorka USS Connecticut narazila do podmorskej hory. Niekoľko námorníkov sa zranilo. Podľa námorníctva mohli zodpovedné osoby zrážke zabrániť.

Ponorka USS Connecticut sa po zrážke, ku ktorej došlo ešte začiatkom októbra v Juhočínskom mori, musela vynoriť.  Podľa námorníctva nebol poškodený jadrový pohon ponorky. Zostal „plne funkčný". Zranených bolo 15 námorníkov, ani jeden vážne.

Čína a americký Connecticut. Kde sa motali Američania s ponorkou a do čoho narazili?
Čína požiadala USA o podrobnejšie vysvetlenie incidentu s ich ponorkou vo vodách Juhočínskeho mora. Nedávno sme o havárii americkej ponorky Connecticut informovali ako prví u nás. Incident zaznamenal posun. Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Milan František

Tajenie príčin kolízie z dôvodu „operatívnej bezpečnosti“

Jadrová ponorka sa musela napokon po hladine dostať na americkú námornú základňu Guam v západnom Pacifiku. Teraz sa tam podrobne skúma. Následne bude pokračovať do USA, kde ju opravia.

Námorníctvo nechce uviesť,  v akej hĺbke došlo k zrážke, a to z dôvodu "operatívnej bezpečnosti".

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Peking je mimoriadne znepokojený

K incidentu došlo v čase rastúceho napätia medzi USA a Taiwanom na jednej strane a Čínou na strane druhej. Taiwan obviňuje Čínsku ľudovú republiku, že počas vojenských manévrov provokuje narušovanie hraníc. Naopak Čína teraz po incidente požaduje od USA „podrobné vysvetlenie". Peking je incidentom „mimoriadne znepokojený", uviedol hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien. Obvinil USA z úmyselného zatajovania povahy incidentu.

Peking očakáva od vlády vo Washingtone informácie o tom, či došlo k úniku jadrovej energie a či bolo poškodené podmorské pohorie. Obvinil USA, že pod „pláštikom voľnej plavby“ dlhodobo narúšajú mier v Juhočínskom mori, uzatvára Der Spiegel.“

(Medzititulky red. HD.)

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová