Riziko národnej bezpečnosti? Forró z Aliancie má zákaz na Ukrajinu
04 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová
Krisztián Forró, predseda strany Aliancia nemôže na Ukrajinu. Informoval o tom samotný Forró na sociálnej sieti. Maďarský portál MA7.sk, ktorý prináša čitateľom maďarskej komunity žijúcej na Slovensku aktuálne informácie zo Slovenska v titulke napísali: "Riziko národnej bezpečnosti? Forró Krisztián bol zadržaný ukrajinskými úradmi na hraniciach."

"Dnes som sa vybral do Užhorodu. Tešil som sa, že spoznám mesto a stretnem sa aj so zástupcami maďarskej komunity žijúcej na Ukrajine. Ešte nikdy som nebol na Ukrajine. Na ukrajinskej hranici ma však čakalo nepríjemné prekvapenie. Zamedzili mi vstup do krajiny. Dozvedel som sa, že do októbra 2023 som na čiernej listine. A to bez akéhokoľvek odôvodnenia. Natíska sa tu otázka či Ukrajina to myslí vážne so vstupom do EÚ," píše Krisztián Forró.

Krisztián Forró má zákaz vstúpiť na Ukrajinu
Krisztián Forró má zákaz vstúpiť na Ukrajinu
Facebook
Krisztián Forró má zákaz vstúpiť na Ukrajinu
Krisztián Forró má zákaz vstúpiť na Ukrajinu
Facebok
Krisztián Forró má zákaz vstúpiť na Ukrajinu
Krisztián Forró má zákaz vstúpiť na Ukrajinu

Poslankyni Krištúfkovej sa musia na dlhy skladať rodiny s malými deťmi
Boris Kollár (Sme rodina) chce viac a hlavne lacnejšie bývanie a za to bojuje. Petra Krištúfková (Sme rodina) bojuje tiež. Hlavne za ženy a matky, ale zdá sa, že nevie pomôcť ani sebe. Portál HN informoval, že poslankyňa Krištúfková má z 202... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Forró chce, aby Korčok zistil dôvod zákazu

Podľa portálu MA7.sk sa predseda maďarskej strany Aliancia obrátil aj na Korčoka. Žiada o zverejnienie zoznamu občanov SR so zákazom vstupu na Ukrajinu. MA7.sk infomovali aj o tom, že Forró dostal sa v stredu popoludní na hranici dozvedel, že má vstup do Ukrajiny bezdôvodne zakázaný ukrajinskými úradmi až do 26. októbra 2023. Prečo sa ocitol predseda Aliancie na čiernej listine ukrajinské úrady nevysvetlili.

Krisztián Forró sa preto podľa informácií MA7.sk obráti na ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, aby okamžite kontaktoval svojho ukrajinského kolegu a požiadal o vysvetlenie dôvodov, na základe ktorých sa ukrajinské úrady rozhodli zakázať vstup občanovi Slovenska a EÚ.

Incident sa odohral iba pár dní po tom, čo prezidentka SR a prezident Ukrajiny podpísali spoločné vyhlásenie o podpore vstupu nášho východného suseda do euroatlantického priestoru," píše MA7.sk.

Kremeľ odmietol Bidenovu kritiku Putina za neúčasť na klimatickej konferencii
Kremeľ odmietol kritiku amerického prezidenta Joea Bidena na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina za neúčasť na klimatickej konferencii OSN (COP26) v škótskom Glasgowe, informovala vo štvrtok agentúra AP. "Jeho tundra horí, doslova horí... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | TASR