Malatinský: Štát chce predajom SSE napľuť ľuďom do tváre
04 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Prezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) Tomáš Malatinský upozornil v súvislosti so zámerom predať časť podniku Stredoslovenskej energetiky (SSE) na jeden veľmi dôležitý fakt. "Všetky susedné štáty si ponechali rozhodujúci vplyv v energetike, a preto budú vedieť aj lepšie zvládať procesy, ktoré spôsobuje zánik niektorých koncových obchodníkov s energiami," uviedol podľa denníka Nový čas Tomáš Malatinský. 

Prezident AZZZ Tomáš Malatinský zároveň vyzval vládu, aby podiel vo firme odkúpila. Malatinský si myslí, že ak bude rozhodujúci vlastník sedieť napríklad v Budapešti, tak v krízovej situácii nebude prioritne riešiť problémy dedinky na Považí či Liptove, alebo priemyselný podnik na Horehroní či Orave.

Orbán chce odkúpiť SSE. Pellegrini vyzýva, aby firmu odkúpil štát
"Stredoslovenská energetika musí zostať v rukách štátu," vyzýva Peter Pellegrini (Hlas - SD) vládu Slovenskej republiky. Peniaze, ktoré by ste minuli na odkúpenie späť, na rozdiel tých, ktoré ste minuli na testovanie, bude toto kúpa, ktorá dokáže,... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Najvyššiu ponuku na odkúpenie časti SSE dalo Maďarsko

Záujem o kúpu časti podielu v SSE majú podľa denníka Nový Čas nemecký E.ON, český ČEZ, ale najvyššiu ponuku dala maďarská štátna spoločnosť MVM. 

Malatinský podľa Nového Času pripomenul, že Ministerstvo hospodárstva (MH) SR pripravovalo v rokoch 2013 - 2014 nadobudnuite stopercentného podielu v Slovenskom plynárenskom priemysle (SPP), ale nenašli dostatočnú politickú vôľu a podporu tomuto projektu.

"Predaj SSE štátnemu podniku susedného štátu je podľa Malatinského napľutie do tváre všetkým občanom Slovenska a so zmyslom privatizácie už táto transakcia nemá nič spoločné," píše denník Nový čas. 

Weiss: Bizarných a nekompetentných politikov sa môžeme zbaviť
Vláda Slovenskej republiky je podľa Petra Weissa, bývalého politika a diplomata taká amatérska a nezodpovedná, že Slovensko sa vďaka nej nachádza v akejsi studenej občianskej vojne. V názorovom článku, ktorý Peter Weiss publikoval v denníku Pravda... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová