Kolíkovej ťažké časy. TOTO asi nečakala
04 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Reforma súdnej mapy bude asi nočnou morou ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Ani tretia verzia nenašla podporu. Čelom vzad jej urobili nielen poslanci opozície, ale aj koalície. Boris Kollár (SME rodina) sa podľa Plusky dokonca vyjadril, že návrh považuje za „nepripravený, veľmi zlý a nezmyselný."

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková aj tretíkrát narazila. Reformu súdnej mapy, predstavenú tretiu verziu odmieta Sme rodina, Za ľudí, výhrady má aj OĽaNO. Podporu opozície očakávať nemôže a zdá sa, že bude musieť rozmýšľať aj nad štvrtou verziou reformy.

Návrh by podľa Borisa Kollára mala ministerka stiahnuť. " V tejto forme je veľká pravdepodobnosť, že v parlamente neprejde,“ uviedol Boris Kollár pre Plusku. 

Okresní sudcovia odkazujú Kolíkovej, čo si myslia o jej reforme
Okresné súdy Skalica, Partizánske, Kežmarok a Bánovce nad Bebravou vnímajú reformu justičného systému, súdnu mapu, ako politické rozhodnutie, ktoré bolo prijaté bez dostatočnej odbornej diskusie. Ich zrušením nebude podľa nich naplnený žiadny z... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | TASR

Kolíkovú kritizuje Remišová, Matovič, aj zamestnanci súdov

Výhrady má aj Veronika Remišová (Za ľudí). Ale tá často kritizuje vždy a všetko. Kolíková by mala byť podľa Remišovej viac odvážna, pretože Slovenská justícia podľa nej reformu potrebuje, ako soľ. Ale, Kolíkovej návrh nepovažuje podľa Remišovej strana Za ľudí za skutočnú reformu justície. 

Podporu našla Mária Kolíková iba u strany SaS, ku ktorým sa nedávno so svojou skupinou odídencov zo strany Za ľudí pridala. Čo je asi pochopiteľné.

Reformy ale kritizujú aj samotní zamestnanci súdov. Napriek tvrdeniam Márie Kolíkovej, že celá reforma bude pre súdnictvo prospešná jej podľa Plusky nedôverujú. 

Kto zapáli viac ako 10 tisíc sviečok pred úradom vlády dnes?
Vylodenie v Normandii, alebo druhé Slovenské národné povstanie? Takto pred rokom sa začal plniť sen Igora Matoviča. Sľúbil atómovú bombu, ktorá nakoniec dopadla inde, ako plánoval otec myšlienky: "Celoplošné, celonárodné testovanie." Dnes poslanec... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová