Chmelár vyzýva k ostražitosti: Títo lotri nás predajú za misu šošovice
04 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Buďme ostražití," vyzýva na sociálnej sieti Eduard Chmelár. Dôvodom je ticho v médiách a sedem dňová návšteva ministra obrany Jaroslava Naďa v USA, ktorá podľa neho prešla mlčky, bez otázok inak, podľa neho hyperkritických novinárov. Chmelár si myslí, že má právo aj v mene desaťtisícov ľudí, ktorí sledujú jeho profil, pýtať sa člena vlády, na čo míňal zvyšných päť dní verejné peniaze. Ale poukazuje na to, že oveľa vážnejšie, ako peniaze je obsah rokovaní Jaroslava Naďa.

Chmelár upozorňuje, že Jaroslav Naď po stretnutí s ministrom obrany USA Llyodom Austinom uviedol, že rokovania priniesli posun v slovensko-amerických vzťahoch v oblasti obrany a bezpečnosti. A že stroho dodal, že oceňuje zhodu v záujme na dokončení komplexnej vojenskej dohody medzi SR a USA. Ale čo je obsah tejto zmluvy už podľa Chmelára novinárov nezaujímalo. 

Chmelár si myslí, že militaristický kolotoč sa opäť roztáča. A to, čo neurobili novinári, urobil vo verejnom záujme prostredníctvom sociálnej siete on. Položil otázky, na ktoré chýbajú odpovede. Prečo je potrebné uzatvárať bilaterálnu zmluvu špeciálne s USA, keď sa naša bezpečnosť oficiálne opiera o NATO? Aký je rozdiel medzi pôvodným návrhom a jeho terajšou podobou? Umožňuje táto zmluva rozmiestnenie vojsk USA na území Slovenskej republiky? 

Gašpar, Hraško aj Krajmer sú voľní
Tak sa konečne môžu nadýchnuť čerstvého vzduchu na slobode. Troch vysokopostavených exfunkcionárov polície dnes Najvyšší súd pustil z väzby. Trestne stíhaní sú však aj naďalej. Tibor Gašpar, Peter Hraško a Róbert Krajmer sú už na slobode, aj keď i... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Naď si myslí, že každý je padnutý na hlavu?

Ďalšie otázniky podľa Chmelára vznikajú okolo Naďovej návštevy jedného z najväčších zbrojárskych koncernov na svete Lockheed Martin Corporation. Poukazuje aj na dar uvedenej zbrojárskej firmy, ktorá je najväčšia na svete a ktorá nám darovala 180 000 dolárov. Naď sa nimi pochválil, ale Chmelár sa pýta, či si Naď myslí, že každý je padnutý na hlavu. "Myslí si, že sme všetci na hlavu padnutí, že nám len tak venujú značné finančné prostriedky pre našu vojenskú nemocnicu, že majú len tak záujem spolupracovať, že nám len tak budú pomáhať na našich letiskách?" Pýta sa.

V závere príspevku odôvodňuje Chmelár aj svoju výzvu k ostražitosti.  "Títo lotri nás kedykoľvek bez mihnutia oka predajú za misu šošovice. Aj preto je nesmierne dôležité, aby ste teraz podpísali petíciu „Nech je Slovensko poslom mieru v srdci Európy," ktorá obsahuje aj zákaz rozmiestnenia akýchkoľvek cudzích vojsk na území Slovenskej republiky," píše

Chmelár si myslí, že keď s tým prídu a zapoja do toho celú propagandistickú mašinériu, bude už neskoro. "Minister obrany nevysvetlil ani okolnosti obnovenia stroskotaných rokovaní o slovensko-americkej zmluve, ani jej obsah, preto je dôležité byť maximálne v strehu," konštatuje v závere a pripája na link na petíciu. 

Netradičný priamy prenos zo slovenskej reštaurácie v Dubaji
Netradičný priamy prenos zo slovenskej reštaurácie v Dubaji. Hlavné postavy Erik Kaliňák, Igor Melicher a Robert Bestro. Kulisa jednoduchá, dôležité je sústrediť sa na dej. Vysielali cez sociálnu sieť, priamy prenos zabezpečil Igor Melicher. -... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová