Zomrela česká herečka Jana Altmannová
03 | 11 | 2021 I Denis Merva

Správu o tom, že nás herečka, dabérka a pedagogička náhle opustila podala prostredníctvom českej tlačovej kancelárie v utorok jej rodina. Infomoval portál aha.cz

Jana Altmannová zomrela tri týždne po mozgovej príhode, po ktorej čiastočne ochrnula. Z nemocnice nastúpila do hospicu, kde všetci dúfali, že sa herečku podarí rozhýbať, aby sa mohla vrátiť k manželovi Jiřímu čo najskôr. V sobotu žial jej srdce dobilo. Altmannová bola prevezená v piatok 8. októbra do nemocnice v Motole s mozgovou cievnou príhodou. Bola v bezvedomí a po prebudení sa sťažovala na zníženú hybnosť tela.

„Mobil viem vziať a to je všetko. Ja sa sama na tej posteli ani neposadím, telo ma nepočúva, som úplne paralyzovaná," povzdychla si herečka.

Ďalšia správa z nemocnice už neprišla. Dňa 30. októbra v nemocnici zomrela. Podrobnosti poslednej rozlúčky rodina ešte neobjasnila. Zatiaľ je možné si na Janu Altmannovú zaspomínať prostredníctvom sledovania niektorého z filmov, kde herečka hrala. Okrem známej triológie Zdeňka Trošku s názvom Babovřesky hrala vo filmoch ako Dievča s mušlí alebo Vrchní, prchni! 

Herečka Jana Altmannová
Herečka Jana Altmannová
instagram(krystof.krhovjak)
Babovřesky, Jana Altmannová tretia z ľava
Babovřesky, Jana Altmannová tretia z ľava
instagram(tvnovaofficial)
Herečka Jana Altmannová
Babovřesky, Jana Altmannová tretia z ľava

 

Obľúbeného herca zabila rakovina. Bol vášnivý fajčiar
Časopis Život si spomenul na rok 2008, keď Slovensko opustil populárny herec, najznámejší predstaviteľ Jánošíka - Michal Dočolomanský. Herec, člen Činohry Slovenského národného divadla, spevák, letec, gymnasta i domáci majster zomrel 26. 8. 2008.... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ján Papuga