Štrajkujúce fitko utekali navštíviť hygienici. Na prvý pokus neuspeli
03 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Fitnesscentrum 365 Gym Topoľčany sa vzbúrilo proti nariadeniam hygienikov, ktoré sú určené pre prevádzky v čiernych okresoch. Zrejme to nezostane bez následkov. Akých, to ukáže až stretnutie hygienikov a majiteľa fitka.

Keďže sa fitness centrá dostali na okraj záujmu vlády pri poskytovaní pandemickej pomoci, niektoré z nich padli úplne na kolená. Predísť tomu chcel majiteľ fitka 365 Gym v Topoľčanoch, ktorý sa vzbúril proti Covid automatu. Podľa ministra zdravotníctva má, iba odporúčací charakter. Ako uvádza portál topky.sk, „vzbura“ však nenašla pochopenie u regionálnych hygienikov.

Fitká za 100 percent straty tržieb a najdlhší lockdown nedostali žiadnu štátnu pomoc

Okres Topoľčany je od začiatku týždňa v čiernej farbe, čo znamená, že musia byť niektoré prevádzky zatvorené. Patrí medzi nich aj fitness centrum 365 Gym, ktoré to ale odmietlo a jeho majiteľa na sociálnej sieti avizoval, že zostávajú otvorení. Pochopenie našiel dokonca aj v Únii Fitness Centier Slovenska, ktorá na svojej stránke napísala: „Keby sa spojili viaceré fitness centrá, bol by obmedzeniam koniec. Zdôrazňujeme!!!! Fitness centrá za 100 % straty tržieb a najdlhší lockdown nedostali žiadnu štátnu pomoc.“ Naopak, žiadne pochopenie nenašiel u regionálnych hygienikov, ktorý sa hneď v prvý pracovný deň vybrali do prevádzky posilňovne na návštevu. Na prvý pokus ale neuspeli.

„Zamestnanec fitnescentra prítomný v recepcii pri vstupe do fitnescentra na základe inštrukcií prevádzkovateľa – konateľa spoločnosti prevádzkujúcej predmetnú prevádzku, zamestnancov RÚVZ Topoľčany informoval, že nie je oprávnený podpisovať žiadne zápisnice z kontroly ani vyjadrovať sa k zisteniam z kontroly. Má inštrukcie od svojho nadriadeného, ktorý chce byť pri kontrole vyslovene prítomný,“ prezradili hygienici, ktorým dal spomínaný zamestnanec aj telefonický kontakt na svojho šéfa, ktorému hygienička, prirodzene, zatelefonovala. Konateľ jej ale oznámil, že chce byť osobene prítomný pri výkone dozoru, lenže v ten deň to nešlo, lebo bol služobne v Bratislave.

Fitko v Topoľčanoch sa búri: COVID automat nerešpektujeme a TOTO odkazujeme vláde!
Slovensko čoraz viac černie! Až 24 okresov sa tento týždeň podľa COVID automatu ocitlo v čiernej farbe. To prináša so sebou zákaz vstupu do niektorých typov prevádzok a zariadení bez ohľadu na to, či ste zaočkovaní alebo nie. Majiteľ topoľčianskeho... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Covid automat bol schválený iba uznesením vlády, ktoré nie je nariadením vlády

Zamestnankyňa RÚVZ Topoľčany preto usúdila, že štatutárnemu zástupcovi je potrebné osobne vysvetliť prijaté opatrenia, ktoré sú predmetom kontroly, a tak bol výkon štátneho zdravotného dozoru prerušený s tým, že bude vykonaný na druhý deň už aj za prítomnosti štatutárneho zástupcu, teda konateľa spoločnosti prevádzkujúcej uvedené fitness centrum. Zamestnancov fitness centra však dôrazne upozornila, že prevádzky fitness centier musia byť podľa vyhlášky uzatvorené, keďže ich okres je v treťom stupni ohrozenia.

„Pri zistení nedodržiavania ustanovení bude začaté správne konanie vo veci uloženia pokuty podľa,“ uviedli hygienici. Za porušenie protiepidemických opatrení môže polícia v blokovom konaní udeliť pokutu do 1000 eur, v správnom konaní môže dosiahnuť sankcia až výšku 1659 eur. Fitnesscentrum sa bráni, že sám minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský uviedol, že COVID automat „má odporúčací charakter,“ čiže nemá nijakú právnu záväznosť a teda žiadneho občana, ani žiadnu obchodnú prevádzku nezaväzuje k jeho dodržiavaniu. Zároveň jeho majitelia tvrdia, že COVID automat bol schválený iba uznesením vlády, ktoré nie je nariadením vlády.

Toto im nesmie prejsť! Alebo fakt je vakcína sloboda?
Slavomír a Tatiana Kopilovci podnikajú 15 rokov v gastrosektore. Na ich Palacinkárni u priateľov sa objavili transparenty upozorňujúci na problém, ktorý má čoraz viac malých podnikateľov. Stránke nitranoviny.sk poskytli krátky rozhovor o tom, čo... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Eka Balašková