Poslankyni Krištúfkovej sa musia na dlhy skladať rodiny s malými deťmi
03 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Boris Kollár (Sme rodina) chce viac a hlavne lacnejšie bývanie a za to bojuje. Petra Krištúfková (Sme rodina) bojuje tiež. Hlavne za ženy a matky, ale zdá sa, že nevie pomôcť ani sebe. Portál HN informoval, že poslankyňa Krištúfková má z 202 vlastníkov bytov najvyšší neuhradený záväzok. Medzi štyrmi neplatičmi poslankyňa vedie.   

Správcovi podľa HN došla trpezlivosť, neplatičov nechce riešiť súdom, byty majú ísť rovno do dražby. „Ak takýmto neplatičom je poslanec parlamentu a na takéhoto neplatiča sa musia skladať aj rodiny s malými deťmi, ktoré nemajú peniaze na rozdávanie, k obľúbenosti pani poslankyne a dobrým susedským vzťahom to rozhodne neprospieva,“ vyjadril sa pre HN nájomník bytovky.

Poslankyňa podľa portálu HN dlhuje správcovi takmer 3 800 eur, ktoré sa jej za mesiace nakopili. Informáciu o dlhu musela podľa HN vedieť už v júli, keď bola informovaná o vyúčtovaní platieb.

Školské odbory už majú Gröhlinga a spol. dosť! Nevylučujú protesty
Problémy slovenského školstva by sa mali konečne začať riešiť odborne, nielen politicky. Pri reformách treba brať do úvahy aj odborné stanoviská a zásadné pripomienky. Podľa TASR to konštatuje Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy (OZPŠaV) na... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | TASR

Kollár a Krištúfková reagovali rozdielne

Boris Kollár vzal problém poslankyne Krištúfkovej na svoje plecia. „Túto chybu beriem na seba, nechám si vyčísliť dlžnú sumu a zajtra to uhradím. V budúcnosti si to už bude Petra platiť sama a bude o tom informovaná,“ oznámil Kollár pre HN. 

Reagovala aj samotná poslankyňa. Tá pre portál HN uviedla, že zálohové platby na byt pravidelne mesačne odchádzajú, ale si nevšimla, že výška zálohových platieb sa zvýšila a tak platby odchádzali, len v pôvodnej nižšej sume. Krištúfková vzniknutú situáciu plánuje vyriešiť v priebehu pá dní. 

Portál HN upozornil aj na dve luxusné vozidlá, a to Range Rover a Mercedes, ktoré parkujú v dvoch garážach bytovky, keďže minulý týždeň boli zverejnené aktuálne majetkové priznania a politička v nich nespomína ani vlastníctvo ani užívanie žiadneho automobilu. 

A. Doležal: Znížená DPH je zatvorenému podniku užitočná asi ako mŕtvemu zimník
Minister dopravy A. Doležal avizuje, že pripravuje pomoc pre horeka sektor v súvislosti s dopadmi pandémie. HN informujú, že po dnešnom rokovaní vlády prisľúbil podobnú schému, aká fungovala na jar. Podobne, ako na jar Pripomenul, že tam... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Eka Balašková