Finančník Rattaj: Opatrenia sú nezmyselné politické rozhodnutia
03 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Boj majiteľov reštaurácií, hotelov, fitnescentier či akvaparkov pokračuje. Búria sa proti opatreniam. No nielen oni. Tie sa nepáčia ani plne zaočkovaným. Otvorene ich v rozhovore pre Plusku kritizoval aj známy biznismen s lyžiarskymi strediskami Igor Rattaj. "Je to zlé, niečo ako vlastný gól," povedal okrem iného. 

Igor Rattaj si myslí, že Slovensko by sa malo pozrieť na opatrenia v iných krajinách. V Rakúsku, Poľsku. Je presvedčený, že ľudia zo Slovenska pôjdu tam. Čo je podľa neho z epidemiologického hľadiska úplný nezmysel, keďže po dovolenke alebo lyžovačke sa vrátia na Slovensko.  

"Naozaj má zavážiť v otázke, či môže byť lyžiarske stredisko otvorené, to, že je v okrese očkovaných viac ako 65 percent seniorov? Pýta sa v rozhovore pre Plusku Rattaj. A konštatuje, že pravidlá sú podľa neho nastavené úplne zle! Tvrdí, že predovšetkým z toho dôvodu, že cestovný ruch na Liptove či v Tatrách je celoslovenský až medzinárodný. A preto podľa neho nie je až také podstatné, v akej farbe je daný okres.

Hlina: 24 miliónov? Sorry pútnik, tvoje peniaze sa "stratili"...
"Všetci tí zúfalci, ktorí kedy kde odstúpili preto, lebo cítili politickú zodpovednosť, by si mali otrieskať hlavu o múr, že ich nenapadla taká krásna formulácia. Citujem ministra Krajniaka: ´...pripúštam tú zodpovednosť, že ma naozaj mrzí, že sa... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Nezmyselné politické rozhodnutie

"Nastavené opatrenia pokladám za úplnú hlúposť, ktorá nemá opodstatnenie ani z epidemického hľadiska. Považujem to za nezmyselné politické rozhodnutia," hovorí v rozhovore pre Plusku majiteľ lyžiarskych stredísk. 

 A nechápe, prečo ak chcú motivovať k očkovaniu, prečo nie sú očkovaní zvýhodnení. "Akú má motiváciu občan Slovenska dať sa očkovať, keď nie je nijakým spôsobom zvýhodnený?" Pýta sa podnikateľ. A poukazuje na to, ako si niektoré opatrenia navzájom odporujú a poukazuje na to, že chýba konzistentnosť vlády a kompetentných orgánov. 

Rattaj v rozhovore poukázal aj na to, že existuje riziko, že skončia ďalšie prevádzky. "Premiér Heger vyhlásil že nezvýhodní očkovaných ani nezníži DPH pre gastro prevádzky," hovorí Rattaj. A dodáva, že rozhodnutie premiéra nepovažuje za rozumné riešenia. 

Ako prebehlo stretnutie vojvodkyne Kate so Zuzanou Čaputovou? (FOTO)
Chvíle plné úsmevov, aj tak sa dá opísať stretnutie prezidentky Zuzany Čaputovej s vojvodkynou Kate. Stretnutie prebehlo v Glasgowe na rokovaní o klíme. Informovala pluska.sk Klimatický Summit OSN v Glasgowe, známy aj pod skratkou COP26 priniesol... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Denis Merva

Vláda od opatrení by už mala upustiť

V rozhovore pre Plusku adresoval kompetentným aj pár otázok, na ktoré zrejme nenachádza odpovede. Jednou z nich bolo: "Prečo robíme opatrenia, keď ich nevieme ani vymáhať? "

Rattaj si myslí, že vláda od opatrení by už mala upustiť a keby to bolo na ňom, už by nič neobmedzoval. A navrhuje aj riešenie: "Režim OTP. Teda očkovaný, testovaný, prekonaný. Keď máte o tom doklad, môžete fungovať neobmedzene. V prípade, že by sa situácia drasticky zhoršila, tak sa skupina zúži len na očkovaných a po prekonaní covidu." Povedal v rozhovore pre Plusku finančník Rattaj.

V Česku plní JIS-ky viac zaočkovaných!
Obrovské prekvapenie! V českých nemocniciach sa plnia lôžka ľuďmi s ochorením covid-19 vo veku nad 65 rokov. No podľa štatistík väčšinu z pacientov tvoria zaočkovaní! Téme sa venuje portál idnes.cz. Ochrana vakcíny klesá Podľa predbežných... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková