Doktor Pollert: COVID rozniesli zaočkovaní a netestovaní ľudia (VIDEO)
03 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak! V Česku to povedali na plné ústa – COVID nám po celej republike rozniesli i zaočkovaní ľudia, ktorí neboli testovaní. Kedy na to prídeme aj na Slovensku?

Medzi prvými sa odhodlal vysloviť tvrdenie, že COVID po celej Českej republike rozniesli aj zaočkovaní ľudia, ktorí neboli testovaní, bol český lekár, bývalý komunálny politik a bývalý český a československý vodný slalomár, kanoista pretekajúci v kategórii C1 Lukáš Pollert. Povedal to v rozhovore pre českú televíziu CNN Prima News.

Vďaka lockdownu sa popretŕhali väzby medzi starými ľuďmi a ich príbuzným

Moderátor hneď na úvod skonštatoval, že už aj českí politici a experti začínajú hovoriť o sprísňovaní opatrení, pretože čísla nakazených stúpajú. Hovorí sa už dokonca aj o vianočnom lockdowne. „Neviem si predstaviť ďalšie silnejšie reštrikcie. Prebieha u nás očkovanie, v ktorom nám uniklo asi 300 tisíc seniorov, ktorí sa nechceli očkovať,“ hovorí Lukáš Pollert.

Podľa neho je zvláštne, že prestali kontrolovať nakazených očkovaných. „Neviem, či to je v tom niečo také, že keď sú očkovaní, tak sa nemusia testovať. Neviem, prečo to vzniklo, ale títo ľudia nám rozniesli vírus po celej republike,“ prízvukuje doktor Pollert, podľa ktorého môže byť práve toto jedným z dôsledkov zhoršujúcej sa pandemickej situácie v Česku.

V Česku plní JIS-ky viac zaočkovaných!
Obrovské prekvapenie! V českých nemocniciach sa plnia lôžka ľuďmi s ochorením covid-19 vo veku nad 65 rokov. No podľa štatistík väčšinu z pacientov tvoria zaočkovaní! Téme sa venuje portál idnes.cz. Ochrana vakcíny klesá Podľa predbežných... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

„A čo sa týka lockdownov, tak síce cez Vianoce sa nebude chodiť do školy, ale to iba na krátky čas. Myslím si, že vlani, vďaka tomu lockdownu, sa popretŕhali väzby medzi starými ľuďmi, príbuznými, sociálnymi pracovníkmi, praktickými lekármi a nemocnicou. A pokiaľ tam chýba toto prepojenie, tak starý človek nevie, že má nejakú teplotu, nemeria si pravidelne tlak, alebo nevie, že sa zhorší jeho chronický stav,“ vysvetľuje Pollert.

Prízvukuje, že práve tieto okolnosti chronicky zhoršili ich chorobu a seniori potom môžu zomrieť aj na COVID. „Mám strach z toho, že tieňový minister zdravotníctva chce uzavrieť starých ľudí nad 60 rokov. Myslím si, že to je chyba zakázať príbuzným navštevovať a kontrolovať svojich rodičov. Veď tie deti sa majú postarať o svojich rodičov a prarodičov. Oni ich poznajú a oni aj vidia ich zdravotný stav,“ skonštatoval na konci reportáže lekár Lukáš Pollert.

Imunológ: Zaočkovaní sú trójske kone v boji s pandémiou!
Zaočkovaní sú trójske kone! Imunológ Jiří Šinkora upozornil vo svojom statuse na sociálnej sieti na skutočnosť, že ani zaočkovaný človek nie je v bezpečí a predstavuje riziko pre svoje okolie. Politici by nás podľa neho mali prestať klamať a začať... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Diana Zaťková