Čo sa stalo Soltészovi?? Je za zrušenie protipandemických opatrení!
03 | 11 | 2021 I Petra Demková

Soltész sa na Facebooku pýta, čí má zmysel ďalej udržiavať protipandemické opatrenia. Tí, ktorí sú očkovaní, sú predsa chránení, a tí, ktorí nie sú, počítajú s tým, že budú mať Covid-19. A možno aj ťažký. Aj na to majú mať ľudia právo. 

Majú ešte opatrenia zmysel?

Zaujímavé. Novinár Arpád Soltész zrazu prišiel na niečo, o čom už dávno hovoria tí, ktorí sa odmietajú dať očkovať: „Očkovanie je právo, nie povinnosť.“

Podľa Soltésza je očkovanie privilégium. „Pre miliardy ľudí je úplne nedostupné a milióny z nich nakoniec na covid zomrú, hoci by ich očkovanie mohlo ochrániť. U nás máme vakcíny voľne k dispozícii, zadarmo, stačí o ne požiadať,“ píše novinár.

„Pri plnej dostupnosti vakcín mi príde otázne, čí má zmysel ďalej udržiavať protipandemické opatrenia. Ich primárnym účelom bolo brzdiť šírenie nákazy, kým sa nenájde účinná vakcína alebo liečba. Pokiaľ však v štáte neexistuje politická odvaha na zavedenie povinného očkovania, premoreniu celej neočkovanej populácie sa beztak nevyhneme,“ objavuje teplú vodu Soltész.

V Česku plní JIS-ky viac zaočkovaných!
Obrovské prekvapenie! V českých nemocniciach sa plnia lôžka ľuďmi s ochorením covid-19 vo veku nad 65 rokov. No podľa štatistík väčšinu z pacientov tvoria zaočkovaní! Téme sa venuje portál idnes.cz. Ochrana vakcíny klesá Podľa predbežných... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Covid nikam neodíde a stretneme sa s ním všetci

A pokračuje ďalšími tézami, ktoré sú každému trochu rozumnému človeku jasné. „Covid nikam neodíde, zrejme tu s nami zostane ako chrípka. Otázka neznie, či s ním všetci prídeme do kontaktu, ale že kedy. Očkovaný človek by musel mať astronomickú smolu, aby to neprežil. Určitá časť nezaočkovaných neprežije, ale sami sa tak rozhodli, je to ich voľba a ich zodpovednosť,“ prekvapuje zmysluplným uzáverom Soltész.

Keby sme zrušili opatrenia, nápor na nemocnice by trval kratšie

Novinár do dôsledkov premyslel aj to, čo by sa mohlo stať prinajhoršom. „Keby sme zrušili všetky povinné opatrenia, nákaza by sa šírila rýchlejšie, nápor na nemocnice by bol v konečnom dôsledku (prinajhoršom) porovnateľný, pretože väčší než maximálny počet pacientov beztak neobslúžia, a trval by kratšie. Ak máte všetky pľúcne ventilátory a áristické lôžka plne obsadené, je to peklo, ale už je vám jedno, či sa vám pred nemocnicou dusí 5 alebo 50 antivaxerov bez lôžka. Akurát nie je jedno, či musí zdravotnícky personál takéto peklo prežívať pár týždňov alebo pár mesiacov,“ napísal Soltész.

Pripúšťa teda to, o čom už dávno hovoria tí, ktorí sa nechcú dať očkovať. Mnoho ľudí už má opatrení plné zuby a jednoducho nákaze nechať voľný priebeh.

J. Mesík o Hegerovi - ten chlap sa nezastaví pred žiadnou lžou!
"Nezaočkovaní spôsobujú škody, tvrdí Heger. Ak by sa ľudia nad 50 rokov dali dobrovoľne zaočkovať, nemáme čierne okresy a nepotrebujeme opatrenia," vyhlásil premiér Eduard Heger." Na toto vyhlásenie reaguje na sociálnej sieti Juraj Mesík. A čo tak... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Soltész si uvedomuje aj to, že nemocniciam by tento rýchly vývoj prospel. „Viac neočkovaných s covidom by síce zomrelo bez adekvátnej pomoci, no nemocnice by sa skôr vrátili do normálneho režimu. Zomrelo by menej pacientov s inými diagnózami, ktorí budú takto čakať oveľa dlhšie, napríklad na kritické operácie ciev alebo nádorov a mnohí sa už prosto nedočkajú,“ napísal známy novinár.

Niekedy je odpoveďou tolerancia

„Všetko by sa vrátilo do normálu skôr. Ekonomika by trpela menej, aj v spoločnosti by bolo menej napätia, pretože by nikto nikoho do ničoho nenútil. Niekedy je odpoveďou tolerancia. Ak ste očkovaní, môžete si dovoliť byť veľkorysí, mávnuť nad antivaxermi rukou a popriať im veľa šťastia. Budú ho potrebovať. Rovnako sa môžete postaviť k ľuďom bez rúšok. Nemusíte im rozumieť. Stačí rešpektovať, že radšej zomrú, než by uplatnili svoje právo a využili svoje privilégium,“ prekvapuje na záver Soltész.

Toto im nesmie prejsť! Alebo fakt je vakcína sloboda?
Slavomír a Tatiana Kopilovci podnikajú 15 rokov v gastrosektore. Na ich Palacinkárni u priateľov sa objavili transparenty upozorňujúci na problém, ktorý má čoraz viac malých podnikateľov. Stránke nitranoviny.sk poskytli krátky rozhovor o tom, čo... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Eka Balašková