Americká námorná pechota bola drvivo porazená v púštnom cvičení britskými kolegami
03 | 11 | 2021 I Lukas Leca

Britská kráľovská námorná pechota údajne porazila americkým kolegov počas cvičení v Mohavskej púšti v Kalifornii. Američania boli tak vyčerpaní, že si v polovici simulovanej bitky vyžiadali oddychový čas, informuje portál RT.

Komando kráľovskej námornej pechoty bolo minulý mesiac nasadené spolu s americkou námornou pechotou v Twentynine Palmsna. Spolu sa zúčastnili cvičenia Green Dagger 2021, okrem iného s cieľom otestovať novú štruktúru síl. Po tréningu s holandskými, emirátskymi a kanadskými kolegami sa v päťdňovom bojovom cvičení postavili proti USMC. 

Komando v sobotu vyhlásilo, že „zvíťazilo“, no neposkytlo žiadne ďalšie podrobnosti.

Podľa portálu Telegraph však Royal Marines „drvivo porazili“ svojich kolegov z USMC. Americké sily boli po prvých dvoch dňoch tak vážne zničené, že údajne požiadali o „oddychový čas“. 

Pentagón skúma správy o pohybe ruských vojsk. Kyjev si nič nevšimol
Satelitné zábery ukazujú konvoje nákladných áut naložených tankami a raketami na juhozápade Ruska - na ceste k ukrajinským hraniciam. Kyjev tvrdí, že si prípadné nasadenie nevšimol. Teraz sa do toho zapájajú aj USA, píše nemecký Der... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Oblasť cvičenia sa rozprestierala na 3 500 kilometroch štvorcových púšte a hôr vrátane mestských prostredí obývaných hercami hrajúcich civilistov. Britské sily začali kontrolovať 20 percent oblasti a na konci bitky velili 65 percentám. Údajne uspeli tým, že sa zamerali na americké veliteľstvo a jeho cenné vybavenie, čím „paralyzovali“ protiútoky Američanov. Britské delostrelectvo a bojové lietadlá pomohli komandám postupovať a protiútok USMC na poslednú chvíľu bol odrazený.

"Počas tohto nasadenia sme sa zamerali na integráciu schopností, aby sme porazili nášho voľnomyšlienkárskeho protivníka," uviedol podplukovník Andy Dow, ktorý velil britským silám. 

Afganistan: K útoku na kábulskú nemocnicu sa prihlásil Islamský štát
Afganská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) sa prihlásila k útoku na vojenskú nemocnicu v Kábule. Útok si v utorok vyžiadal najmenej 19 mŕtvych a približne 50 zranených. Informovala o tom TASR s odvolaním sa na agentúru AFP. Útok... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | TASR