Konflikt! Pčolinský aj s mamou sa pustili do premiéra Hegera!
02 | 11 | 2021 I Petra Demková

Na sociálnej sieti sa rozhorel ďalší konflikt. E. Heger chcel kontrovať Pčolinskému priamo pod jeho príspevkom. Pčolinský mu neostal nič dlžný a do premiéra sa pustila ešte aj Pčolinského matka!

Ficovo „takto sa to nerobí, do psej matere“ už očividne zľudovelo a tak ho už používa kde-kto. Najnovšie túto frázu drzo napísal Peter Pčolinský Eduardovi Hegerovi.

Všetko sa začalo príspevkom P. Pčolinského

Všetko sa začalo v utorok ráno príspevkom na Facebooku, ktorý napísal poslanec za Sme rodina. Kopol si do Hegera aj Kolíkovej. „Premier Edo Heger, ministerka Kolikova a minister Lengvarsky dnes vycestovali do “regiónov”, aby vysvetlili “reformy”.  Sranda je, že idú do Humenného, kde sa neruší ani okresny súd, ani nemocnica. Stretnú sa na mestskom úrade s primátorom, ktorý kandidoval za masívnej podpory OLaNO. Pán premier a ministri, choďte radšej do Vranova vysvetľovať “reformy”, tam sa ľudia obávajú týchto geniálnych nápadov, nie tam, kde sa nič nedeje,“ napísal Peter Pčolinský.

Reagoval sám premiér Heger

Večer sa objavila pod príspevkom reakcia samotného premiéra Eduarda Hegera. Pčolinskému napísal toto: „Peťo, nemocnice sa rušiť nebudú a zostane aj väčšina pracovísk na súdoch. To, čo sa zmení a musí sa zmeniť, je nekvalitná zdravotná starostlivosť. Občania si rovnako zaslúžia aj rýchlejšie a transparentnejšie súdne rozhodnutia.

Ako trávili politici Dušičky: Dodržali COVID automat?
Sviatky všetkých svätých sa u nás spájajú nie len so spomienkami na našich blízkych, ale aj s veľkým sťahovaním Slovákov. Sprísnené opatrenia kvôli pandémii však tento rok všetko zmenili a odporúčania boli jednoznačné. Čo najviac sa vyhnúť veľkým... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Na diskusii v Humennom sa zúčastnili zástupcovia samospráv, nemocníc a súdov z Vranova nad Topľou, Sniny, Svidníka, Prešova, Košíc, Stropkova, Humenného, Medzilaboriec a ďalších okolitých obcí. Išlo o otvorenú a konštruktívnu debatu, kde sme vyvrátili mnoho nepravdivých tvrdení. Hráme s otvorenými kartami, lebo iba tak môžeme dať Slovensko do formy. Ak Sme rodina potrebuje ešte ďalšie vysvetlenie k reformám, som otvorený diskusii.“

Pčolinský aj s mamou odpísali

Pčolinskému odpoveď premiéra nestačila a uštedril mu ďalšiu reakciu: „Eduard Heger, ak zrušíš 6 zo 7 oddelení v nemocnici, tak máš pravdu, nemocnica sa nezruší. Ostane nám doliečovák. Lengvarský prišiel minulý týždeň prvýkrát niečo vysvetľovať na náš klub a hneď chcete naše hlasy? Kde ste boli doteraz? Áno, dnes boli v Humennom aj zástupcovia z Vranova a myslím, že veľmi jasne vám povedali, čo si myslia. Odchádzali maximálne znechutení. Kolíkova nám pred mesiacom tvrdila, že rušenie súdov je nevyhnutné, aby fungovali lepšie, dnes hovorí, že nič také netvrdila a netreba nič rušiť, ale len zväčšiť obvody. Takto sa to, Edo, nerobí, do psej matere,“ uzavrel Pčolinský.

No a na záver sa do premiéra pustila ešte aj matka Petra a Vladimíra Pčolinského. Hegerovi napísala toto: „Pán premiér, až dvaja zástupcovia samosprávy z vranovského okresu sa tam dostali a viem, ako si to vybavovali. Ísť do Humenného, kde nechcete meniť nič, je alibizmus. Vo Vranove by to bolo bojovnejšie, takže tak! Reforma nie je likvidácia lôžok, ale vybavenie prístrojmi a technikou. V košickej v nemocnici  jedna (!) sprcha pre ženy a mužov na oddelení, lebo časť museli presunúť kvôli covidu. To je 19. storočie, ale toto sa nerieši.“

Zaujímavé je, že kým Heger svojou reakciou ľudí skôr rozosmial a dali mu vedieť, čo si o ňom myslia, na reakcii Pčolinských je mnoho súhlasných lajkov.

Pčolinský naložil Hegerovi aj Kolíkovej. Konečne vyrazili za občanmi do regiónov. Avšak...
Poslanec Peter Pčolinský si zas na sociálnej sieti povolil uzdu a bez okolkov sa pustil do Kolíkovej aj Hegera. Vyrazili do regiónov vysvetľovať reformy. No tam, kde sa reformy skutočne občanov dotknú, radšej nejdú. Kým členovia vládnej koalície... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Petra Demková