Zase? Veronika Remišová vyzýva! Lebo Fico...
31 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Veronika Remišová (Za ľudí). Známa, ako neúnavná bojovníčka, u ktorej často absentujú základné znalosti o aktuálnom dianí na Slovensku opäť vyzýva. A nie hocikoho! Generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Chýbajú jej informácie o kauzách spred troch rokov. Chce, aby Žilinka konal! Výzvu zverejnila na sociálnej sieti. A samozrejme platí, lebo Fico.

Veronika Remišová na sociálnej sieti opísala prípad, o ktorý by sa na základe jej výzvy mala generálna prokuratúra zaujímať. Podľa jej slov upozorňovala na neho už v roku 2018. Výsledky podľa nej nie sú a preto vyzvala generálnu prokuratúru, aby konali. Ale prečo teraz? Výzvu zverejnila na sociálnej sieti. A prinášame je v plnom znení. 

Lebo Fico

"Odpočúvania z chaty, kde sa stretával Robert Fico poukazujú na to, že väzby a skupiny, ktoré v minulosti profitovali zo štátu fungujú aj dnes a mnohé kauzy z obdobia vlády Smeru stále nie sú doriešené. Týka sa to ľudí blízkych Bödörovcom. Ako aj podivných dotácií pre nitriansku skupinu, ktorých firmy, často s nulovými tržbami alebo účelovo založené pár dní pred výzvami dlhodobo profitovali z eurofondov v oblasti poľnohospodárstva a rozvoja vidieka. A sú aj súčasťou veľkého systému, na ktorý som upozorňovala už v roku 2018. Napriek upozorneniam a verejne dostupným informáciám dodnes nemáme od polície a prokuratúry žiadny výstup," píše v prvom odseku Remišová.

Oskar Rózsa to povedal na plnú hubu: o zdravie nikdy nešlo
Zatiaľ čo umelci protestujú na námestiach proti „dezolátom a antivaxerom“, našiel sa jeden odvážny, ktorý bez strachu a na plné ústa napísal verejne to, čo si myslí väčšina národa. Umelec, hudobník Oskar Rózsa prekvapil. Zatiaľ čo jeho kolegovia... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Petra Demková

Lebo Bödör

"V súvislosti s chatou, ktorú má v prenájme poľovnícke združenie Miroslava Bödöra sa v médiách objavila informácia, že nehnuteľnosť susedí s poľovníckym kaštieľom bývalého zamestnanca Bonulu Petra Bratha. On pózoval na známej fotografii Bödörovcov, policajta Mihálika a zápasníka Mečára, ktorý mal byť podozrivým z pytliactva a v minulosti bol súdne trestaný za vydieranie aj za usmrtenie mladej chodkyne. V súvislosti s predmetným kaštieľom som už v roku 2018 ako opozičná poslankyňa upozorňovala na podozrivé eurofondové dotácie pre ľudí z tejto nitrianskej skupiny, kde figurovali aj ľudia okolo Bödörovcov. Ako napríklad Peter Brath. Problémom bolo práve podozrivé pridelenie dotácie pre poľovnícky kaštiel v obci Veľký Ďur počas vlády Roberta Fica. Pre firmu, kde figuroval práve Peter Brath," píše v druhom odseku.

R. Bestro, člen skupiny mladých sociálnych demokratov: Matovičovoliči nešmírujte a nájdite si odbornú pomoc
Robert Bestro, člen skupiny mladých sociálnych demokratov v príspevku na sociálnej sieti vysvetľuje, na čo by sa mali novinári v súvislosti s únikom videozáznamu z pytliackej chaty zamerať. Podobne, ako iní, medzi ktorými sú aj niektorí novinári,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Lebo Gašpar

"Tento prípad dotácie na kaštieľ je ale iba malá časť rozsiahlych špekulácií, na ktoré upozorňoval aj Ján Kuciak v prípade tzv. „kauzy Babindol“. Zahŕňa masívne poberanie dotácií z PPA, verejné obstarávania, v ktorých sa opakujú tie isté firmy, poprepájané spoločnosti, kšefty s pozemkami a tí istí ľudia z okolia Bödöra, Jahnátka či Gašpara. Preto som ešte v roku 2018 podala podnet na Najvyšší kontrolný úrad, Úrad pre verejné obstarávanie a aj na Európsky úrad pre boj proti podvodom. Podľa Úradu pre verejné obstarávanie v celkovo ôsmich verejných obstarávaniach v hodnote 7,5 mil. EUR z eurofondov došlo až k 34 porušeniam zákona, v štyroch prípadoch porušenia mohli ovplyvniť výsledok verejného obstarávania. Porušení mohlo byť podstatne viac, avšak spoločnosti vo viacerých prípadoch po zverejnení od zmlúv odstúpili," píše v treťom odseku.

G. Murín: Zbiehajú sa čierne mraky nad Danielom Lipšicom?
Na "prešľapy" Lipšica už dlhší čas upozorňuje aj spisovateľ Gustáv Murín. Podľa G. Murína je podozrivý z podvodu pri získaní možnosti justičnej skúšky bez toho, aby absolvoval zákonom predpísanú prax (viď Uznesenie Ústavnoprávneho výboru NR SR z... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Eka Balaskova

Lebo Fico a Bödör

"Najvyšší kontrolný úrad mi na môj podnet v súvislosti s kaštieľom vo Veľkom Ďure, ako aj ďalšími podozrivými projektami odpovedal listom zo dňa 12.6.2018 kde konštatoval, že v uvedenej veci koná Národná kriminálna agentúra. Do dnešného dňa ale nemáme informácie o tom, či a akým spôsobom prokuratúra a polícia vyšetrujú uvedené podozrenia napriek tomu, že o nich preukázateľne majú vedomosť už viac ako tri roky. Väzby skupín, ktoré profitovali na štáte trvajú a fungujú dodnes, ako sa ukazuje aj na stretnutiach Roberta Fica s M. Bödörom," píše vo štvrtok odseku.

A Žilinka nech preverí rok 2018

"Vyzývam preto generálnu prokuratúru, aby preverila tieto kauzy, kde mohlo dochádzať k rozsiahlym podvodom a ďalšej trestnej činnosti a v tejto veci pripravujem na generálnu prokuratúru aj oficiálne podanie, keďže po troch rokoch nie je známe, ako sa tieto kauzy a miliónové dotácie vyšetrili a ako v týchto veciach koná prokuratúra a ďalšie orgány činné v trestnom konaní," dodáva v poslednom odseku Veronika Remišová.

Preddušičková spomienka na generála Lučanského a ďalších likvidovaných
Začína sa "dušičkové" štvordnie. To zas bude dojemných rečí politikov a ešte dojemnejších statusov a selfíčok v nich! To zas potečú emócie prúdom! Lenže, koľkých práve títo politici do tých hrobov poslali priamo či nepriamo? Poďme iba tak,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Ivan Brožík