Krajčí je v boji s pandémiou opäť múdry ako rádio, smeje sa Draxler
31 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Na slovenskej politickej scéne sa povráva, že Igor Matovič nie je spokojný so šéfom rezortu zdravotníctva Vladimírom Lengvarským, ktorého by vraj mohol nahradiť všetkým nám starým známym Marekom Krajčím. Predstava je to viac ako desivá.

Desivá je to predstava aj preto, že Marek Krajčí, spoločne s Igorom Matovičom, absolútne nezvládli druhú vlnu koronavírusu, ktorej dôsledkom boli tisícky úplne zbytočne mŕtvych ľudí. Takže Krajčího „náhradníka“ Lengvarského teraz chce odvolávať nie premiér, ale minister financií! Predstava, že by sa naspäť do funkcie vrátil Marek Krajčí desí v statuse aj exministra školstva Juraja Draxlera.

Krajčí je znovu múdry ako rádio a rozdáva rady, ako zatočiť s pandémiou

„Marek Krajčí bol super minister zdravotníctva a mal by znovu byť!“ píše na úvod statusu sarkasticky Draxler, podľa ktorého si to zjavne myslí Igor Matovič, ktorý vraj spolu s Krajčím, ktorý obieha všetky médiá ako osa poháre s pivom uprosted leta. „Zjavne pripravujú Marekov návrat. Uvidíme, ako to dopadne,“ dodáva exminister. „Je to inak nádherná reprezentácia našej domácej politiky. Krajčí bol pred nástupom do funkcie, s prepáčením, múdry ako rádio. Mal nejaký dlhý ale super tajný plán, ako zatočiť s Covidom. A riadne to s Igorom vtedajšej vláde natreli. Že nevie, čo robiť. Potom sa stal ministrom a prišiel na to, že strašne trieskať do kamier a robiť niečo priamo vo funkcii sú dve veľmi rozdielne veci. Počas pandemického supermanažmentu dua Igor-Marek sme boli na špičke sveta v nakazeniach aj úmrtiach,“ poriadne si Draxler kopol nielen do Matoviča, ale najmä do Krajčího.

Juraj Draxler: "Klamanie o vlastných schopnostiach je v politike to najhnusnejšie"
Juraj Draxler o sebe v aktuálnom statuse na sociálnej sieti tvrdí, že nie je precitlivelý, ale tieto očividné klamstvá v politike mu prekážajú. Politické klamstvá môžu mať podľa neho rôzne podoby. Upravenie pravdy "Podobne, ako v bežnom živote... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Teraz sa podľa Draxlera situácia síce ukľudnila a nový minister nerobí nič také svetoborné, ale rozhodne to vraj riadi uvážlivejšie, ako Salara Banda Marek. „Ale Marek, keďže už nie je za nič zodpovedný, našiel svoje pravé, teda opozičné, ja. A už je znovu, opakujem, múdry ako rádio a rozdáva rady, ako zatočiť s pandémiou,“ píše Draxler uštipačne na exministra zdravotníctva a dodáva, že podobných prípadov sa nájde veľa. „Ministerstvo školstva je plné aktivistov, ktorí vedeli, čo presne so školstvom urobiť - až pokiaľ sa nedostali na príslušné stoličky a zrazu reformné nápady vyfučali. Teraz, keď majú viac príležitostí ako kedykoľvek predtým do médií vysvetliť, čo naše školstvo potrebuje, sú podozrivo ticho,“ mieri priamo do svojho bývalého rezortu exminister.

Bola by to úplne neuveriteľná komédia, keby to nebolo pre krajinu také tragické

„Ministerstvo investícií riadi Veronika z Arku, ktorá vždy vedela, čo je zle v eurofondoch, keď viedla opozičnú tlačovku (aj keď ich jej rodina vo veľkom čerpala). Akurát, že dnes, pod jej vedením, sú eurofondy neuveriteľný prúser. A ešte dostaneme príležitosť zasmiať sa aj na vládnej digitalizácii, ktorú u nej vedie ďalší aktivista (medzitým štátnu digitalizáciu stále kritizujú aktivisti - tí, ktorí ešte nie sú na ministerstve :)),“ kopol si Juraj Draxler aj do ďalšej „veľkej osobnosti“ súčasnej vlády. „Bolo by to všetko úplne neuveriteľná komédia - keby to nebolo pre krajinu také tragické,“ dodáva na samý záver exminister školstva.

Draxler: „Prepadávame sa do stále hlbšieho bahna“. Ide o nepríčetnosť!
„Kauza videonahrávky: treba zdôrazniť, že Smer sa počas svojich vlád k takýmto veciam neznížil. Jednoducho mali dosť základnej slušnosti alebo možno aspoň príčetnosti, aby nenechali montovať priestorové odposluchy pod nejakou zámienkou (ako tu,... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Ivan Brožík