Hlina: Rímsky imperátor Matovič nás zvolával ako hoviadka
31 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Matovič sa zahral na rímskeho imperátora. Namiesto do Kolosea nás zvolával ako také hoviadka pred televízne obrazovky. Chlieb a hry, to vždy zabralo. Pozerať na obrazovku a čakať, či sa na mňa neusmeje šťastie. Aké ľahké. Orgie populizmu. Ak by populisti mohli, robili by takéto estrády stále." Citát Alojz Hlina

Posledná časť očkovacej lotérie sa nezaobišla bez otca myšlienky, ministra financií Igora Matoviča. Hlina na sociálnej sieti poukazuje na to, čo predpokladal. "Neodolal. Veľká kolotočárska estráda sa nezaobišla bez hlavného kolotočára. Matovič si zalosoval vo svojej veľkej estrádnej show, ktorú platili daňoví poplatníci," píše Alojz Hlina. 

Slovensko na očkovaciu lotériu minulo približne 26 miliónov. Z peňazí nás všetkých. Z verejných zdrojov. Hlina si myslí, že očkovacia lotéria nesplnila význam. A poukazuje na to, že situácia na Slovensku tlie a sme tesne pred požiarom. 

"Už pri spustení lotérie som písal, že Matovič sa v nej skôr, či neskôr ukáže," píše Hlina. A dodáva, že sa aj ukázal. Hlina si ale myslí, že predtým si počkal na záverečnú efektnú štatistiku o tom, koľko ľudí sa zapojilo, koľko ľudí pozeralo. A je presvedčený, že lotéria zlyhala v tom, prečo sa robila. To ale podľa neho Matovičovi nevadí, hlavne, že ľudia pozerajú reláciu o veľkom slovenskom sne. "Veď relácia prináša slovenský sen: stať sa bohatým bez roboty," píše Hlina.

Belicová: môj brat dnes robí presne to, za čo iných kritizoval
Zuzana Belicová sa vyjadrila k odchodu niektorých poslancov z klubu OĽaNO. Upozornila, že Matovič robí poriadky so svojimi poslancami za presne také isté veci, ktoré sám v minulosti robieval. „Keďže som v minulosti viac krát volila OĽaNO, lebo... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Petra Demková

Očkovacia lotéria - príbeh slovenského babráctva

Podľa Hlinu je očkovacia lotéria príbeh slovenského babráctva, ktorá svedčí o amaterizme. Nenašlo sa síce ešte riešenie pre Zuzanu, aj keď jej to Matovič sľúbil, pretože vláda síce Lex Zuzana schválila, parlament zasiahol. "Populistom veľa nechýbalo, aby si postavili pomník populizmu, ak by ten návrh v parlamente prešiel. Zaujímavé, že Matovič nepredložil návrh, že prípad ako pani Zuzana, je možné vyriešiť z peňazí politických strán, ktoré dostávajú od štátu," píše Hlina. A ironicky poukazuje na to, že na tie sa podľa neho nedá siahnuť, odškodniť sa malo z verejných zdrojov.

Tlieskame politikom za peniaze

V závere príspevku pripomína film s názvom Other people's money - Peniaze tých druhých.
A dodáva: "Z peňazí tých druhých to zatiaľ nevyšlo. Z peňazí tých druhých sa zaplatila Matovičova estráda. Z peňazí tých druhých sa volali do štúdia "nadšení diváci", ktorí na pokyn moderátorov zatlieskali na všetko a každému," píše.

A premýšľa nahlas nad tým, za koľko peňazí je človek ochotný ísť tlieskať do takejto estrády, koľko sa platí za taký komparz. "Pretlieskali sme sa do smutného obrazu o sebe samých. Takí sme, toto je Slovensko. Tlieskame politikom za peniaze. Ako také hoviadka," konštatuje v závere Hlina. 

Zase? Veronika Remišová vyzýva! Lebo Fico...
Veronika Remišová (Za ľudí). Známa, ako neúnavná bojovníčka, u ktorej často absentujú základné znalosti o aktuálnom dianí na Slovensku opäť vyzýva. A nie hocikoho! Generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Chýbajú jej informácie o kauzách spred troch... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová