Videá s Ficom: Vraj cieľom mal byť niekto iný
30 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Aby bola absurdnosť situácie zrejme dokonalá, Slovensko "postavilo na nohy" video z chaty, ktorú mala polícia údajne monitorovať kvôli niekomu inému. Informáciu priniesol denník Plus jeden deň.

Na koho si teda chceli posvietiť?

Cieľom NAKA mal byť Matúš Mečár - zápasník MMA, podozrivý z pytliactva. Podľa Plusky ide o blízkeho priateľa Norberta Bödöra. Kamera mala teda pôvodne zachytiť rozhovor týchto dvoch. Podozrenia z pytliactva vyšetroval namiesto enviromentálnej polície priamo brat šéfa vyšetrovacieho tímu Kuciak.

G. Murín: Zbiehajú sa čierne mraky nad Danielom Lipšicom?
Na "prešľapy" Lipšica už dlhší čas upozorňuje aj spisovateľ Gustáv Murín. Podľa G. Murína je podozrivý z podvodu pri získaní možnosti justičnej skúšky bez toho, aby absolvoval zákonom predpísanú prax (viď Uznesenie Ústavnoprávneho výboru NR SR z... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Eka Balaskova

Na pytliaka NAKA?

Údajne nie je ničím zvláštnym, že pytliactvo vyšetruje elitný útvar. Ak teda ide o prípady záujmových osôb. Vtedy si tieto útvary berú aj menej závažné prípady, spresňuje Pluska. Zápasník Mečár pritom nie je políciou vyšetrovaný prvýkrát. Pred tromi rokmi na priechode pre chodcov zrazil ženu. Dostal podmienku a osemročný zákaz šoférovať motorové vozidlo. 

Nahrávky už má aj Európsky parlament.

Únik videí nechal preveriť už aj generálny prokurátor SR. Trestné oznámenie vo veci podal na Úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR aj vyšetrovateľ NAKA z tímu Očistec. Zaoberať sa nimi bude aj Výbor Európskeho parlamentu pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE).

Farkašovský: Múdri ľudia sa učia aj zo skúseností iných, tých zrelších
Kto čítaval indiánky vie, ako si tento národ, ale nielen ten, vážil starých ľudí. Najmä pre ich múdrosť, ktorú získali počas svojho života. Dnes sa to však nenosí a starí ľudia sú skôr na ťarchu. A čo je ešte horšie, úcta k nim sa celkom... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik